Home / Nieuws / WK Combat Sambo Boekarest: ‘Nederlands team imponeert ondanks verlies’

WK Combat Sambo Boekarest: ‘Nederlands team imponeert ondanks verlies’

WK Combat Sambo Boekarest: 'Nederlands team verrast ondanks verlies'

Op de Wereldkampioenschappen (combat) Sambo wat gehouden werd in Boekarest van 9 t/m 11 November was Nederland vertegenwoordigd met zeven samboka’s waaronder vijf mannen en twee dames.

Dit jaar bestond het team alleen uit sambo worstelaars en werkt de Sambo Bond Nederland hard met samboka’s voor de categorie combat – sambo voor het jaar 2019. Helaas bereikte niemand van het Nederlands team het podium maar wist Sacha Gorissen zich nog wel te plaatsen voor de kleine finale om de 3e plaats.

Helaas kon Sacha, na een bye (vrijloting), winst op de Kroatische Lea Gobec en verlies tegen meervoudig en regerend Wereldkampioen Sviatlana Tshimashenka uit Wit Rusland, niet de wedstrijd om de 3e plaats tegen Sainbuya Baata uit Mongolië naar zich toetrekken. Zij moest haar meerdere erkennen in Baata.

Unieke uitnodiging

Zwaargewicht Arya Sheikh Hoesseini die normaal in de categorie tot 100 kg maar op dit WK in de + 100 kg uitkwam, kreeg door zijn performance op dit wereldtoneel een prachtige en unieke uitnodiging. Hij mag deelnemen aan de prestigieuze World Cup voor de viering van het 80 jarig jubileum van de Sambosport.

Dit groots toernooi is voor de absolute top in de categorie zwaargewichten van 100 kg en zwaarder en gaat van start op 8 december dit jaar in Sochi te Rusland.

Hulp

Ook liet het Nederlands team en met name bondscoach Jelle Buisman nog eens zien hoe mooi en fair de Sambosport wordt beleefd. Hij hielp en coachte combat samboka’s uit Sri Lanka en Tunesië die zonder coaches op dit WK waren in hun wedstrijden .

 

Bekijk ook

WFL Boxing Influencers: ‘bekende rappers en vloggers met elkaar op de vuist’

Vanaf februari 2019 komt de World fighting League met een nieuw boks concept. Net als ...

Bizar: 15-jarig vechtsport talent sterft tijdens opladen iPhone

Irina Rybnikova, een opkomend vechtsport talent, stierf zaterdag thuis in de Siberische stad Bratsk, Rusland. ...

Netflix komt met extreme vechtsport serie voor Nederlandse fans

Goed nieuws voor de vechtsport fans die een abonnement op Netflix hebben. De zender komt ...