WK 2018 Y&J Sambo Worstelen Tbilisi Georgië: ‘Zoë Klunder pakt medaille’ Nieuws
Nieuws

WK 2018 Y&J Sambo Worstelen Tbilisi Georgië: ‘Zoë Klunder pakt medaille’

WK 2018 Y&J Sambo Worstelen Tbilisi Georgië: ‘Zoë Klunder pakt medaille’
WK 2018 Y&J Sambo Worstelen Tbilisi Georgië: ‘Zoë Klunder pakt medaille’

Het Nederlands Sambo team heeft een drukke week en weekend achter de rug in Tbilisi Georgië. Er werd hard gestreden om het eremetaal echter viel alleen Zoë Klunder in de prijzen.

Het was meteen raak voor Klunder die op de eerste dag gelijk een medaille pakte op de WK ´18 Youth & Juniors in Tbilisi Georgië! Pim Raedts kwam helaas niet verder en ook Niek Lamberts slaagde er niet in verder te komen na twee wedstrijden in een herkansing.

Op de tweede dag haalde het Nederlands Sambo team helaas geen podiumplaats. Wel startte Daniël Wassenaar zijn WK toernooi sterk en voortvarend in Tbilisi. De eerste wedstrijd won hij dominant en sterk maar kon in zijn tweede partij niet de winst in zijn voordeel over de streep trekken.

Meerdere

Ook was er geen herkansing voor Daniël. Yousra Hider, Jasper van den Born en Vova Krigin verloren alle drie hun eerste ronde tegen de uiteindelijke poulewinnaars waardoor ze wel in de herkansingsronde mochten uitkomen. Yousra, Jasper en Vova lukte het niet tijdens de herkansing succesvol te zijn.

Lucas Hoogendijk wonend en trainend in Nederland en uitkomend voor Brazilië verloor zijn eerste wedstrijd en kreeg gaandeweg het toernooi helaas geen herkansing en stopte dit toernooi helaas vroegtijdig voor hem.

WK 2018 Y&J Sambo Worstelen Tbilisi Georgië: ‘Zoë Klunder pakt medaille’

Herkansing

Tijdens de derde en laatste dag kwam Jan van Bruggen heel dichtbij een medaille maar verloor hij de strijd om de 3e plek. Team lid Dylan Smulders verloor zijn eerste partij en kreeg gaandeweg het toernooi nog een herkansing maar kon ook die wedstrijd niet naar zijn hand zetten.

Lars Brinkhuis verloor ook zijn eerste wedstrijd en kreeg verder in het toernooi niet de herkansing waarop gehoopt en stopte dit toernooi vroegtijdig voor Lars.

Bondscoach Maykel Claassen en teamleider Frank Ningbers zijn gezien de sterke tegenstand op dit WK '18 wel tevreden al is er nog veel om aan te werken.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws