Wie wordt er morgen viervoudig wereldkampioen boksen? Nieuws
Nieuws

Wie wordt er morgen viervoudig wereldkampioen boksen?

Wie wordt er morgen viervoudig wereldkampioen boksen?

Wie wordt er morgen viervoudig wereldkampioen boksen?

Wie zou Anthony Joshua kunnen stoppen?

Joseph Parker wil in Cardiff creëren wat tot nu toe 20 tegenstanders niet is gelukt, Anthony Joshua verslaan, Tegen Charles Martin won hij zijn eerste grote titel als prof (IBF). De grootste overwinning in zijn carrière tot nu toe, een technische K.O. tegen Wladimir Klitschko, leverde hem ook het goud op van de WBA en IBO. Joseph Parker, echter, maakte hij zijn naam vooral in zijn geboorteland Nieuw-Zeeland, waar hij een perfect record van 21 overwinningen opbouwde voordat hij de vacante WBO-titel kon winnen. Alle vier de titels zullen op 31 maart in Cardiff op het spel staan.

Voor Anthony Joshua is het gewoon weer een stap in de richting van zijn doel om een ​​van de beste boksers ooit te worden.

Tot nu toe is hij goed onderweg. Zelfs als een amateur maakte de 1,98 m grote atleet de aandacht. Ondanks het feit dat hij pas op zijn achttiende met het boksen begon, werd hij al snel een van de meest veelbelovende atleten van het land. Na een succesvol jaar 2011 zou hij zijn amateurcarrière in 2012 bekronen. Tijdens de Olympische Spelen in zijn thuisland versloeg de nieuwkomer veel meer ervaren atleten, voordat hij zichzelf een triomf toewierp over de Italiaan Roberto Cammarelle aan de Olympisch kampioen.

Dit spoor van verwoesting zet Joshua voort bij de profs.

In 20 gevechten verliet hij elke keer de ring als winnaar, geen gevecht ging over de volle rondes. Zijn moeilijkste taak tot nu toe was Wladimir Klitschko en de toen 41-jarige bracht "AJ" op de rand van een nederlaag in de zesde ronde met een knock-down. Op zijn beurt was het nog steeds de Brit die zijn tegenstander dusdanig bewerkte totdat de scheidsrechter genoeg had gezien. Dit succes bracht Joshua in het publieke oog en maakte hem de superster van de boksscene. Zijn volgende gevecht vond plaats in het uitverkochte Principality Stadium in Cardiff voor 78.000 toeschouwers. Hij gaf Carlos Takam geen kans en eindigde het duel in de tiende ronde.

Morgen gaat het los

Morgen is het dan zover en gaan beide boksers vol tegen elkaar in tijdens het voor sommige gevecht van de eeuw. Voor de ware boksfans in Nederland dit het graag willen aanschouwen is er goed nieuws. Het gevecht wordt geheel gratis en voor niks op TV uitgezonden, klik hier voor meer info.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws