White Collar Kickboks Event, een andere kijk op kickboksen! Nieuws
Nieuws

White Collar Kickboks Event, een andere kijk op kickboksen!

White Collar Kickboks Event, een andere kijk op kickboksen!

Foto: Felix van den Horst
Foto: Felix van den Horst

Het betrof de tweede versie van het corporale kickboksevent in navolging op de eerste editie ruim een jaar gelden in de Panama club. Daar verzamelde zich 850 man om getuige te zijn van dit event. Deze keer waren er ruim 1100 mensen op uitnodiging van de Amsterdams Studenten Corps en de Amsterdamse Vrouwelijke Studenten Vereniging(ASC en AVSV) bij elkaar gekomen om uiteindelijk 22 studenten de handschoenen te zien heffen.

Concept White Collar Kickboks Event

60 leden van de Amsterdamse Studenten Vereniging hebben zich gecommitteerd aan een loodzwaar trainingstraject van enkele maanden, waarin zijn 4 tot 5 keer per week onder de juiste begeleiding zich voorbereiden op deelname aan een kickbokswedstrijd. Een traject van bloed, zweet en tranen. Een traject waar doorzettingsvermogen, strijdlust en vastberadenheid nodig is om een dergelijk zwaar programma vol te houden. Van de 60 deelnemers die bij de start begonnen weten er 22 het traject vol te maken en een tegenstander te vinden om deel te nemen aan dit event.

De 22 deelnemers aan dit event zijn de afgelopen maanden getraind en klaargestoomd door bij Vos Gym Amsterdam door respectievelijk François Lubbers en Samantha van Doorn, beide hebben jaren in de wereldtop meegedraaid en vele titels in de wacht gesleept. De deelnemers waren verdeeld in Team Blauw (François) en Team Rood (Samantha).

Sytske Foundation

Naast sportiviteit en veel plezier is er ook aandacht geschonken aan een goed doel en door vele bezoekers een stevige donatie gedaan. Vanuit de kreet “ik vecht ook voor Sytske” geïnitieerd door Duco Vermeulen zijn veel prominente vechtsporters hun steun gaan betuigen en is www.sytskefioundation.nl goed onder de aandacht gekomen.

Wedstrijdleiding officieel vanuit bij FOG

De organisatie was in handen van promotor Sander Brinkhuijsen (www.sanderbrinkhuijsen.nl), voormalig hockeytrainer, ooit student en uitgedaagd om zichzelf binnen enkele maanden klaar te stomen voor een kickbokswedstrijd en daarna was hij verkocht en heeft hij zijn job ingeruild voor een leven als kickboksleraar, personal trainer en kickbokspromotor. Sander is erkent promotor van FOG en zodoende verzorgde FOG ook de wedstrijdleiding. Zo organiseert Sander binnenkort ook “The battle of the Zuidas” (kick)boksgala aan de Zuidas voor de Zuidassers en “The battle of Amstelveen”. Sander probeert de afstand tussen het kickboksen en mensen te verkleinen zodat er uiteindelijk ook een “positief” imago aan onze mooie sport komt te hangen.

White Collar Kickboks Event, een andere kijk op kickboksen!

OVER WHITE COLLAR BOXING

Het concept White Collar Boxing, “boksen voor nette mensen”, is overgewaaid uit de Verenigde Staten en de Londense City, waar bankiers, artsen en advocaten zonder enige boks ervaring het tegen elkaar opnamen in de ring. In Nederland worden sinds vijf jaar white collar bokswedstrijden georganiseerd. Sander houdt zich bezig met White Collar Kickboxing in Nederland.

Dat het event een enorm succes was bleek uit de ruim 1100 aanmoedigende fans tijdens dit event. En na 24 jaar ringspeaker te zijn geweest durf ik met recht te zeggen dat dit het kickboksgala is waar ik het meest van genoten heb ooit, qua sportiviteit, funfactor en respect voor een ieders kunnen. Waarvan akte, Osu!

Raimond Honig MBA
Ringspeaker

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws