Home / Nieuws / Wereldtitel gevecht tussen Fury en Wilder vindt plaats op 1 december

Wereldtitel gevecht tussen Fury en Wilder vindt plaats op 1 december

Op de avond van Anthony Joshua vs. Alexander Povetkin, werd misschien opzettelijk, officieel bekend gemaakt dat WBC-zwaargewicht  kampioen Deontay Wilder (40-0, 39 KOs) en Tyson Fury (27-0, 19 KOs) zullen vechten op 1 december.

Wereldtitel gevecht tussen Fury en Wilder vindt plaats op 1 december

Zowel Wilder als Fury hebben afzonderlijk bevestigd dat ze hun gevechtscontracten hebben ondertekend – kennelijk was hun “officiële” aankondiging medio augustus niet zo officieel – en het enige dat nog moet worden vastgesteld, is de locatie. Het is vernauwd tot Mandalay Bay in Las Vegas, of Staples Center in Los Angeles.

Tournee

Promotor Frank Warren bevestigde dat een reeks persconferenties van het type “wereldtour” in de maak is. De persconferenties zullen worden gehouden in Londen, New York en Los Angeles, hoewel de data daarvoor nog niet zijn bevestigd. Voor alle klachten over Fury’s amusementswaarde in de ring, weet hij hoe hij een gevecht moet verkopen, dus hij en Wilder zouden op zijn minst een interessante show moeten produceren in de aanloop naar deze clash.

Meer details over Wilder vs. Fury zullen in de komende weken worden aangekondigd. Het is de eerste keer dat Wilder een pay-per-view-evenement koppelt, en het is Showtime’s eerste Pay-Per-View van het jaar.

Bekijk ook

JUDO: Veteraan Hendrik Koppe haalt negende wereldtitel binnen

JUDO: Veteraan Hendrik Koppe haalt negende wereldtitel binnen

Judoveteraan Hendrik Koppe heeft zijn negende wereldtitel veroverd bij de veteranen. De Nederlander won de ...