Wereld kampioen boksen Angélique Duchemin dood! – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Wereld kampioen boksen Angélique Duchemin dood!

Wereld kampioen boksen Angélique Duchemin dood!

Angélique Duchemin 26 jaar was twee keer kampioen van Frankrijk en Europa, evenals wereldkampioen. Ze stierf tijdens een training.

Ducheminj moest in oktober haar wereldkampioen titel  in Montpellier verdedigen. De jonge bokser Angélique Duchemin stierf op de leeftijd van 26 op dinsdag 29 augustus ’s ochtends in Perpignan, tijdens de training, volgens de voorzitter van de regionale commissie.

Reanimatie mocht niet baten

De jonge vrouw, wereldkampioen in het boksen, voelde zich onwel op maandagavond in sport club Thuir, Pyrénées-Orientales. Zij onderging reanimatie alvorens te worden vervoerd naar het ziekenhuis in Perpignan. Volgens Jacques Rovira, voorzitter van de regionale commissie van het boksen Languedoc Roussillon en de boxing club Perpignan waar het meisje op 7 jaar was begonnen met boksen

Zij overleed dinsdagochtend in het ziekenhuis, blijkbaar aan de gevolgen van een longembolie, voegde de heer Rovira toe, Ducheminj haar sportieve carrière volgd. Een autopsie moet nog in Montpellier worden uitgevoerd.

Steunbetuigingen aan familie

Verschillende personen hebben ook hun medeleven betuigd. De president van de regio Occitaans, Carole Delga, zei dat ze “erg verdrietig was van de dood van Angélique Duchemin, jonge Catalaanse wereldkampioen in het boksen. Wij willen ons verdriet en steun over brengen aan de familie, zegt Carole Delga. Angélique Duchemin laat een leegte achter in het vrouwen boksen in Frankrijk.

 

.

Bekijk ook

China’s gevaarlijkste kickbokser tekent bij ONE Championship

Hij is nu klaar om zijn geweldige carrière voort te zetten

Brute Head Kick ‘KO’: Vechter naar de vlakte (video)

Tijdens het Shlemenko FC evenement in Omsk afgelopen weekend viel er een dikke KO te bewonderen

‘KO’: Geraldo, zoon van Nieky Holzken stompt rivaal door de ring

Dat de appel niet ver van de boom valt in de familie Holkzen is al lang bekend.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page