Wereld boksbond AIBA roept Nouchka Fontijn uit tot de beste vrouwelijke bokser van 2017 - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Wereld boksbond AIBA roept Nouchka Fontijn uit tot de beste vrouwelijke bokser van 2017

Wereld boksbond AIBA roept Nouchka Fontijn uit tot de beste vrouwelijke bokser van 2017

Nouchka Fontijn door de AIBA verkozen als womans Elite Boxer of the Year 2017

Dat Fontijn de eervolle prijs krijgt is een opsteker voor het boksen in Nederland. In Sotchi (Rusland) wordt de prijs uitgereikt op zaterdag 3 februari tijdens de “Global Boxing Gathering” van o.a. de AIBA. Voor de voor de eerste maal in de historie 5 presidenten van de belangrijkste Olympische- en proforganisaties bij elkaar zijn, AIBA, World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC) World Boxing Organization (WBO) en International Boxing Federation (IBF). Dit is heel bijzonder en nog niet voorgekomen.

Wereld boksbond AIBA roept Nouchka Fontijn uit tot de beste vrouwelijke bokser van 2017

Fontijn inspirerend voorbeeld voor vele atleten in de wereld

Nouchka Fontijn is volgens het juryrapport een inspirerend voorbeeld voor vele atleten in de wereld, en krijgt deze ‘award’ voor haar prestaties in de afgelopen jaren. “Nouchka vertelde bijzonder vereerd te zijn met deze onderscheiding en deze graag in Sochi in ontvangst te willen nemen”, zo staat te lezen op de website van de Nederlandse boksbond. “De Boksbond is bijzonder verheugd over dit besluit van de AIBA. Nouchka (medaillewinnares in Rio’2016) is één van de boksers die deel uitmaakt van TeamNL en is belangrijke deelnemer aan het onlangs gestarte topsportprogramma van de Boksbond en NOC*NSF”, zo meld de boksbond op haar site.

Bekijk ook

Sexy Valerie ‘klaar’ met MMA-vechten! Stapt over naar show worstelen

Valerie Loureda tekent een dik contract bij WWE en zegt klaar te zijn met MMA-vechten. De mooi en vooral door velen gezien als sexy vechter maakte gisteren emotioneel haar besluit bekend.

Engste man niet bang voor sterkste man: 'Slacht hem af' (video)

Engste man niet bang voor sterkste man: ‘Slacht hem af’ (video)

Martyn Ford verklaart vertraging bij het overeenkomen van de bokswedstrijd tegen "softy" Thor Bjornsson.

Dana White UFC-president zegt dat Jon Jones "klaar is om te gaan" en bij zijn terugkeer zal vechten tegen Francis Ngannou of Stipe Miocic. De voormalige lichtgewicht kampioen is overgegaan naar zwaargewicht en daar wacht een stevige uitdaging.

UFC-legende Jon Jones maakt comeback: ‘Klaar om te gaan’

Dana White UFC-president zegt dat Jon Jones "klaar is om te gaan" en bij zijn terugkeer zal vechten tegen Francis Ngannou of Stipe Miocic.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page