Weeskinderen weg uit Chinese MMA club en terug naar school Nieuws
Nieuws

Weeskinderen weg uit Chinese MMA club en terug naar school

Weeskinderen weg uit Chinese MMA club en terug naar school

Nadat een video van Chinese weeskinderen die in MMA gevechten ingezet worden, viraal was gegaan, hebben lokale autoriteiten de zaak onderzocht!

Weeskinderen weg uit Chinese MMA club en terug naar school

Vorige week ging een korte documentaire met twee jonge jongens die vechten tegen elkaar in China viraal. De film, geproduceerd door Pear Video, concentreerde zich op de Enbo Fight Club in Chengdu, een MMA-sportschool, opgericht door de voormalige speciale politieagent En Bo, die naar verluidt zo veel als 400 Chinese kinderen (waaronder weeskinderen) heeft aangenomen en hen getraind heeft om vechters te worden. Wij hebben hier al eerder over bericht op onze site.

De jongens werden betaald om te vechten

De video betreft de behandeling van de jongens die in Enbo gehuisvest zijn, gevoed en opgeleid worden. In een scène onthult een Enbo-trainer dat de jongens "min of meer" betaald worden om te vechten; Met de club geld aan de kinderen te verstrekken wanneer ze het nodig hadden. De trainer weigerde te zeggen hoeveel geld werd verdiend door de minderjarige prijsvechters.

De New Strait Times meldde dat de video sinds zijn uitkomen in China 'verontwaardiging' had gewekt. BBC meldde dat de video minstens 12 miljoen keer op Chinese sociale media-platformen was bekeken, die inspirerende 'levendige' debatten over Enbo's operatie toonden.

Lokale overheden in de provincie Sichuan hebben besloten actie te ondernemen

Dagen na de eerste backlash blijkt dat de lokale overheden in de provincie Sichuan hebben besloten actie te ondernemen tegen Enbo Fight Club. Zhuang Pinghui van Zuid-China Morning Post meldde dat volgens een nieuws sitel in Shanghai de opleidingsambtenaren minstens twee weeskinderen van EnBo naar huis moeten sturen, over de bezorgdheid dat ze werden uitgebuit.

Die jongens komen uit Butuo county in de autonome Prefecture Liangshan Yi. Liangshan is gelegen in het uiterste zuiden van de provincie Sichuan en is gevestigd in een aantal geïsoleerde dorpen die in steile rotsen zijn gevestigd. Liangshan is ook de thuisbasis van miljoenen personen die tot de Yi etnische minderheid behoren. De geschiedenis, cultuur en taal van de Yi-mensen delen veel overeenkomsten met die van Tibetaanse mensen.

Kinderen al langer slachtoffer van uitbuiting

Lianghshan is een van de armste regio's van China en haar kinderen zijn al lang slachtoffer van uitbuiting. In 2008 meldde The Guardian dat 167 Yi-kinderen uit Liangshan waren gered nadat ze in fabrieken in de provincie Guangdong aan het werk bleken te zijnt. De kinderen, die zo jong waren als zeven, werden naar verluidt op een straatmarkt in Sichuan verkocht. In 2013 rapporteerde China Labour Bulletin dat 70 Yi-kinderen uit Liangshan werden ontdekt bij een Hong-Kong-elektronisch bedrijf in Shenzhen.

De Pear Video documentaire beweert dat Enbo Fight Club zo veel als 400 weeskinderen had aangenomen. En Bo is geciteerd door ECNS claimt dat hij zijn sportschool omstreeks 2001 opgericht heeft en dat na het ontmoeten van weeskinderen die in de bergen of straten rondzwierven, begon hij hen aan te nemen om hen te helpen. In dat interview heeft En Bo ook beweerd dat sommige van zijn studenten banen hebben gekregen bij de speciale politie.

Ambtenaren naar Chengdu gestuurd om de club te inspecteren

Volgens SCMP zijn de ambtenaren van Liangshan naar Chengdu gestuurd om de club te inspecteren. Een onbekende ambtenaar heeft gemeld dat de minderjarige kinderen terug naar Liangshan worden gebracht en we zullen ervoor zorgen dat ze naar school gaan. "Scholen in Liangshan zijn gevraagd kinderen te identificeren die zich bij Enbo hebben aangemeld. Liangshan's onderwijsautoriteit heeft een officiële richtlijn gestuurd naar gebiedsscholen die beweerden dat Enbo "minderjarige kinderen in commerciële vechten gebruikt en een enorme winst heeft gemaakt."

Noch Enbo Fight Club, noch haar oprichter En Bo, hebben publiekelijk op het onderzoek gereageerd.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws