WE ARE ALL ONE: Top vechtsporten tegen racisme (video) Nieuws
Nieuws

WE ARE ALL ONE: Top vechtsporten tegen racisme (video)

WE ARE ALL ONE: Top vechtsporten tegen racisme (video)

Sport versterkt. Je geest, je lichaam en je wilskracht. Sport verbindt, geeft meer vertrouwen en respect. SPORT HAS THE POWER TO CHANGE THE WORLD

Met deze slogan maakten enkele Nederlandse top vechtsporters een video om te laten zien dat er geen plek is voor racisme in de sport. WE ARE ALL ONE is erg actueel met de dood van George Floyd welke Amerika op zijn kop heeft gezet.

Weg met racisme

Floyd kwam om het leven doordat een inmiddels opgepakte agent hem alle lucht ontnam door hem met zijn knie de nek af te klemmen. Dit veroorzaakte veel walging ook buiten de Verenigde Staten. Wereldwijd gingen de mensen dan ook de straat op.

Ook de sportwereld spreek zich uit. Zo maakte bokskampioen Deontay Wilder een video die aangeeft hoe de issue ongelijkheid van kleur en ras nog steeds speelt in Amerika. WE ARE ALL ONE, weg met racisme is dan ook de slogan die veel gehoord wordt.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws