WBSS Berlijn: Alexander Usyk wint van Marco Huck Nieuws
Nieuws

WBSS Berlijn: Alexander Usyk wint van Marco Huck

WBSS Berlijn: Alexander Usyk wint van Marco Huck

Het gonsde in de Max Shmeling Halle in Berlijn waar de kwartfinale van de WBSS plaats vond. Inzet; de Muhammed Ali Trofee!

WBSS Berlijn: Alexander Usyk wint van Marco Huck

Tegenover elkaar stonden Alexandr Usyk uit de Oekraïne (ex olympisch bokskampioen) en Maco Huck uit Duitsland in een overvolle Max Schmeling Halle in Berlijn. De uitzinnige fans kregen een waar spektakel voorgeschoteld in wat een klassieke boks partij zou worden. RTL7 zond het gevecht live uit met een voorbeschouwing van onze eigen Orhan Delibas en Arnold VanderLyde, twee bokslegendes.

Underdog Huck

Huck nam de underdog positie in tegen de favoriet Usyk die zijn titel verdedigde, de meegereisde Oekraïense fans lieten zich dan ook veelvuldig horen. Beiden boksers gaven elkaar goed tegenwicht, daar waar Huck uitdeelde kwam Usyk twee keer zo hard terug met counters. Wat resulteerde in een aardig partijtje boksen.

Officiële waarschuwing voor Huck

Huck ontving een officiële waarschuwing omdat hij Usyk op het hoofd sloeg terwijl deze na te zijn uitgegleden op de grond belande. Een gejoel steeg op uit het publiek die hun misnoegen hierover niet onder stoelen of banken staken. Huck stootte vaak onder de gordel, en werd gesommeerd door de scheidsrechter na het vastpakken van de nek van Usyk, en tegelijkertijd stoten uit deelde.

WBSS Berlijn: Alexander Usyk wint van Marco Huck

Gaan we voor de knockout of niet

Beide boksers leken op zoek naar de KO aangezien zij hun stoten voor 85% naar het hoofd richtte, Huck leek een aantal keren te wankelen maar kwam toch steeds terug. In ronde tien kreeg hij echter een ware stoten regen te verwerken van Usyk, waarop de scheidsrechter ingreep en het gevecht staakte, met als gevolg winst voor Usyk. Deze plaatst zich met de winst voor de halve finale van de WBSS!

Wij kunnen wel stellen dat met de WBSS het boksen weer helemaal terug is, met een budget van 150 miljoen ipv het verkopen van pay per views, naar onze mening een stap in de goede richting.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws