Home / Nieuws / WBSS Berlijn: Alexander Usyk wint van Marco Huck

WBSS Berlijn: Alexander Usyk wint van Marco Huck

Het gonsde in de Max Shmeling Halle in Berlijn waar de kwartfinale van de WBSS plaats vond. Inzet; de Muhammed Ali Trofee!

usyk wint van huck wc berlijn

Tegenover elkaar stonden Alexandr Usyk uit de Oekraïne (ex olympisch bokskampioen) en Maco Huck uit Duitsland in een overvolle Max Schmeling Halle in Berlijn. De uitzinnige fans kregen een waar spektakel voorgeschoteld in wat een klassieke boks partij zou worden. RTL7 zond het gevecht live uit met een voorbeschouwing van onze eigen Orhan Delibas en Arnold VanderLyde, twee bokslegendes.

Underdog Huck

Huck nam de underdog positie in tegen de favoriet Usyk die zijn titel verdedigde, de meegereisde Oekraïense fans lieten zich dan ook veelvuldig horen. Beiden boksers gaven elkaar goed tegenwicht, daar waar Huck uitdeelde kwam Usyk twee keer zo hard terug met counters. Wat resulteerde in een aardig partijtje boksen.

Officiële waarschuwing voor Huck

Huck ontving een officiële waarschuwing omdat hij Usyk op het hoofd sloeg terwijl deze na te zijn uitgegleden op de grond belande. Een gejoel steeg op uit het publiek die hun misnoegen hierover niet onder stoelen of banken staken. Huck stootte vaak onder de gordel, en werd gesommeerd door de scheidsrechter na het vastpakken van de nek van Usyk, en tegelijkertijd stoten uit deelde.

usyk wint van huck wc berlijn

Gaan we voor de knockout of niet

Beide boksers leken op zoek naar de KO aangezien zij hun stoten voor 85% naar het hoofd richtte, Huck leek een aantal keren te wankelen maar kwam toch steeds terug. In ronde tien kreeg hij echter een ware stoten regen te verwerken van Usyk, waarop de scheidsrechter ingreep en het gevecht staakte, met als gevolg winst voor Usyk. Deze plaatst zich met de winst voor de halve finale van de WBSS!

Wij kunnen wel stellen dat met de WBSS het boksen weer helemaal terug is, met een budget van 150 miljoen ipv het verkopen van pay per views, naar onze mening een stap in de goede richting.

 

Bekijk ook

Knock-out feest vandaag in Singapore, kijk hier terug

ONE Championship hield vandaag haar FISTS OF FURY II evenement in Singapore. Voor de liefhebbers ...

Doodsbange MMA-vechter (24) vreest armen te verliezen (video)

Kirill Tereshin, dreigt zijn armen te verliezen. De 24-jarige body builder annex MMA-vechter is doodsbang. ...

Zak aardappelen reden ontslag UFC’er Ottman Azaitar

Ottman Azaitar riskeerde veel voor een zak met piepers, zegt zijn manager. Azaitar werd ontslagen ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page