WBA bevestigd: Povetkin is nu verplichte tegenstander voor Joshua – Vechtsport Info
Home / Nieuws / WBA bevestigd: Povetkin is nu verplichte tegenstander voor Joshua

WBA bevestigd: Povetkin is nu verplichte tegenstander voor Joshua

Povetkin is de nummer één uitdager van Anthony Joshua, de huidige zwaargewicht superkampioen van de World Boxing Association (WBA).

Povetkin confronteerde en versloeg Christian Hammer, dus volgens de vorige resolutie van de WBA Championships Committee die aangaf dat dit een eliminatie zou zijn. vechten voor het superkampioenschap, Povetkin heeft de mogelijkheid om Joshua uit te dagen, “vertelde een WBA-vertegenwoordiger in een verklaring.

Povetkin is de nummer één uitdager van Anthony Joshua, de huidige zwaargewicht superkampioen van de World Boxing Association (WBA).
Foto: AP

Meerdere titels op zijn naam

Povetkin voegde een vacante WBA I / C-titel toe aan een al bestaande WBO International-titel. Na de wedstrijd bevestigde de WBA dat Povetkin nu de verplichte uitdager is voor hun wereldkampioen, Anthony Joshua (20-0, 20 KOs), die ook de IBO, IBF-titels heeft.

Positief bevonden op doping

Bij Povetkin werd in 2016 de verboden spierversterker ostarine aangetroffen, bevestigde WBC-baas Mauricio Sulaiman destijds. Als gevolg daarvan kon hij toen niet vechten voor de titel tegen de Canadees Bermane Stiverne. Maar nu is de kans groot dat hij tegen Anthony Joshua zal aantreden.

 

 

Bekijk ook

Anthony Joshua: ‘Het gevecht met Tyson Fury komt er, wat er ook gebeurt’

Bepaalt blij is Joshua niet met Fury en vindt dat deze en zijn team de complete bokswereld in haar hemd heeft laten staan.

RIVALEN OPGEPAST! Hier komt UFC-ster SPEEDY McGregor

Conor McGregor staat over een kleine maand tegenover Dustin Poirier in de UFC kooi.

FOUTJE! Vechter zwaar ‘KO’ doordat scheids even niet oplet

Mohammad Karaki werd op brute wijze knock-out geslagen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page