WANBELEID: Groot kickboks event wijkt uit naar Duitsland
Home / Nieuws / WANBELEID: Groot kickboks event wijkt uit naar Duitsland

WANBELEID: Groot kickboks event wijkt uit naar Duitsland

Het groots opgezette kickboks event welke zaterdag 5 september plaats zou vinden in Zwolle, wordt noodgedwongen verplaatst.

Het lijkt erop dat de vrije hand die de gemeentes hebben gekregen van de overheid voor coronamaatregelen, zijn eerste slachtoffer in de vechtsport wereld al heeft geeist. Het groots opgezette en eerste vechtsport event in ons land moet noodgedwongen de grens over.

Captain Henk Kuipers kreeg dinsdag te horen dat het Kings of the Rings presents Afterlockdown part 1, niet door mag gaan. Ineens lijkt alle registers te worden open getrokken om events waar bijvoorbeeld live muziek bij aanwezig is te verbieden. Een nieuwe stok om mee te slaan lijkt het.

Echt wanbeleid

Zoals bekend gemaakt afgelopen dinsdag mogen clubs en discotheken nog niet open ivm met het gevaar voor corona, het zouden brandhaarden zijn. Toch lijkt de Burgemeester van Zwolle het kickboks event over één kam te scheren met een disco party. Dit omdat er onder andere een DJ zou draaien.

Curieus zo vinden betrokkenen, wij spraken Captain Henk Kuipers promotor van het event: De kickboksers en mMMA-vechters zijn nu het kind van de rekening. Wat de regering en lokale bestuurders goed uitkomt net als nachtclubs nu vechtsport events verbieden en de einddatum is 13 september,”zegt Kuipers.

Leuke win actie

Maar de organisatie laat de kop niet zakken en verplaatst in overleg met andere andere sponsoren het event naar 20 september. “Het zal nu plaatsvinden in Meppen, Duitsland. Dit is net over de grens, we hebben daar de vergunning al rond voor “Fun Park Meppen”, aldus Kuipers. “Alle vechters doen mee, dus er veranderd niets. “

Het event markeert onder andere de terugkeer van topkickbokser Errol Zimmerman, deze is de enige die GLORY Wereldkampioen Rico Verhoeven knock-out sloeg. Kuipers verbindt nog een leuke actie aan het event. Een win actie voor twee personen VIP seats, als men weet en een foto stuurt naar insta@captainhenk waar het eerste en enige kooigevecht in Nederland werd georganiseerd. Dit kan tot 13 september.

Bekijk ook

TikTok watjes MEPPEN elkaar door boksring (video)

Toch ging het er even stevig aan toe.

UFC-knokker slaat coach lek! ‘Hier houden ze van’ (video)

Francis Ngannou verdedigd zaterdag zijn UFC-titel tegen Cyril Gane

Fury in gesprek over gevecht tegen Usyk! ‘Machtspel’

Tyson Fury en Oleksandr Usyk zouden elkaar kunnen ontmoeten

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page