Waarom kickboksen voor dames en meisjes goed is! - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Waarom kickboksen voor dames en meisjes goed is!

Waarom kickboksen voor dames en meisjes goed is!

Dames en meisjes ga kickboksen!

Als vrouw is het goed om een vechtsport te beoefenen, dat hoeft er niet specifiek een te zijn, echter heeft kickboksen een grote aantrekkingskracht op dames en meisjes. Of dit komt door de ontzettend grote populariteit van afgelopen jaren is de vraag.

Waarom kickboksen voor dames en meisjes goed is!

Zo las ik laatst een artikel waar juist het kickboksen voor het vrouwelijk geslacht werd aangeprezen, en die hadden enkele punten waarvan ik dacht ja dat is zo gek nog niet bedacht. Zij stelden dat kickboksen goed was voor vrouwen en dat het je niet alleen sterker maakte maar op meerdere punten een voordeel bracht namelijk:

  • Leren omgaan met tegenslagen
  • Je krijgt er een “hot” lichaam van
  • Voor de winnaars in het leven
  • Voor degenen zonder smetvrees
  • En niet voor de bangeriken

Natuurlijk is het zo dat vechtsporten je weerbaarder maken en na al het verschrikkelijk nieuws van de twee vermoorde meisjes van 14 jaar afgelopen week wellicht weer een bewijs dat dames zich beter weerbaarder moeten maken?

Kickboksende vrouwen zijn gevaarlijker dan mannen?

Je hoort wel eens dat als  vrouwen een typische mannen sport gaan beoefenen zij daar vaak beter of fanatieker in zijn. In veel gevallen klopt dit ook, en ik kan zeggen dat ik menig vrouwelijk vechtspotster ken waar je echt wel een blokje voor om moet gaan. Ook onder de vrouwen zitten talenten en die hards, voorbeelden zat wij hoeven ze niet eens bij naam te noemen. En vrouwen kunnen multitasken, dat houdt in daar waar mannen een stap vooruit denken vrouwen dit wel twee of drie keer doen?

Bewezen feiten

Er zijn in de jaren diverse onderzoeken geweest naar vrouwen in de sport, ook vechtsporten zijn onderzocht. Wat daar opvalt is dat vrouwen indien goed getraind flink los kunnen gaan, hun grenzen verder verleggen, en zelfs het incassering vermogen hoger kan liggen dan bij mannen. In de oudheid werden vrouwen dan ook ingezet tijdens gevechten, en een voorbeeld van vrouwen die de zogenaamde Martial arts beheersten zijn vrouwelijke Ninja’s en in de Kung Fu natuurlijk, bekijk de gemiddelde Kung fu film maar eens die zit vaak boordevol vechtende dames.

Lady Dynamite

Voor de wat oudere vechtsporters onder ons, wie herinnerd zich “lady Dynamite” nog? Een Japanse schone die in de jaren 80 veelvuldig via de film theaters en videotheken veel meisjes aansprak om destijds op vechtsport te gaan.

 

 

Bekijk ook

'Badr moet nu eens blijven staan!' Bonjasky over partij tegen Overeem

‘Badr moet nu eens blijven staan!’ Bonjasky over partij tegen Overeem

Ik snap dat hij wil entertainen

'Reteslecht'! Anthony Joshua is geen boksmachine koning

‘Reteslecht’! Anthony Joshua sloopt boksmachine (video)

Boksicoon Joshua sloeg een DAZN-boksmachine kapot

Vechtlegende Fedor snapt dienstweigeraars niet! 'Vechten in Oekraïne, niet zeuren'

Vechtlegende Fedor snapt dienstweigeraars niet! ‘Vechten in Oekraïne, niet zeuren’

De Bellator zwaargewicht vechter heeft een warme relatie met de Russische President Poetin

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page