Waarom is samen sporten beter dan alleen?
Home / Nieuws / Waarom is samen sporten beter dan alleen?

Waarom is samen sporten beter dan alleen?

Waarom is samen sporten beter dan alleen?

Samen sporten geeft betere resultaten, de tijd gaat sneller, maakt je gelukkiger en versterkt je vriendschap. Mooi rijtje toch? Maar hoe komt het dat samen sporten beter is dan wanneer je alleen sport? Er zijn veel onderzoeken geweest naar de verschillen tussen alleen sporten en samen sporten. Lees snel verder voor alle verklaringen!

Aanmaak van endorfine

Als je sport maak je endorfine aan. Dit gelukshormoon werkt stressverlagend, reguleert eetlust en slaap en vermindert pijn. Wanneer je niet alleen maar samen gaat sporten maakt je lichaam automatisch meer endorfine aan. Endorfine zorgt er ook voor dat je minder spierpijn hebt na het sporten en het zorgt ook voor betere sportprestaties. Samen sporten maakt dus gelukkiger! 

Houvast en sterke relatie 

Samen sporten kan de drempel om te gaan sporten een stuk lager maken. Je wilt immers je sportmaatje niet laten vallen! Mensen die samen sporten, sporten gemiddeld vaker dan mensen die alleen sporten; je bent minder snel geneigd om af te zeggen als je samen sport. Daarnaast biedt het samen sporten een vorm van competitie. Mensen die samen sporten ondervinden een bepaalde sociale druk waardoor je net even wat meer je best doet tijdens het sporten. Bovendien zorgt samen sporten voor een versterkte vriendschap; je werkt samen naar een doel toe en je ziet elkaar vaak. 

Teambuilding

Samen sporten is heel goed voor teambuilding. Heb je een leuke vriendengroep? Dan is het een heel goed idee om regelmatig samen te gaan sporten. Wil je wel werken aan teambuilding, maar is samen sporten niet haalbaar? Er zijn heel veel verschillende andere teambuilding activiteiten die je kunt doen met je vrienden om aan de band van je vriendengroep te werken. 

Samen sporten is dus echt heel goed voor je gezondheid. Als je de gelegenheid hebt, is het een goed idee om eens samen met een vriend of vriendin een sportsessie in te plannen. Gaan jullie bijvoorbeeld naar dezelfde sportschool? Ga eens samen! Heb je geen sportschool abonnement? Samen hardlopen is ook een leuk idee voor een sportsessie! Kijk waar jullie gezamenlijke interesses liggen en kies samen een leuke sport. 

Bekijk ook

'Winnaar!' Rico Verhoeven achter Nabiyev na verliezen titelgevecht

‘Winnaar!’ Rico Verhoeven achter Nabiyev na verliezen titelgevecht

Over het protest is nog geen duidelijkheid

Testo-boy knokt in Basic Fit? 'Doe normaal man'

Testo-boy knokt in Sportschool! ‘Doe normaal man’ (video)

Wat een geweld in de sportschool

KRAK !Jongens vechten door tot arm breekt

KRAK ! Jongens vechten door tot arm breekt (video)

Het liep al snel fout af

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page