Waarom examens in budo sport belangrijk zijn? – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Waarom examens in budo sport belangrijk zijn?

Waarom examens in budo sport belangrijk zijn?

Het afnemen van budo examens is een schitterend instrument voor trainers om hun kickboksers een extra doel te geven om voor te trainen.

Zeker bij de jeugd is dit van belang omdat veel jeugdkickboksers niet deelnemen aan wedstrijden. De leden kunnen zo laten zien wat ze allemaal geleerd hebben de afgelopen periode en worden daarop beoordeeld en uiteindelijk beloond met een diploma of oorkonde. Ook geeft het de mogelijkheid om aan familieleden en vrienden de ontwikkeling te tonen van alle trainingsarbeid. Kortom het draagt erg bij aan de ontwikkeling en motivatie van de leerlingen.

Het afnemen van budo examens is een schitterend instrument voor trainers om hun kickboksers een extra doel te geven om voor te trainen.

Examens bij Sakura

Afgelopen twee zaterdagen werden er examens afgenomen voor de 8e Kyu en 7e Kyu binnen de Japanse Kickboksdojo Sakura in Zoetermeer. Na de (her)start in augustus 2016 is dojo Sakura vorig jaar oktober ook gestart met het verzorgen van kickbokslessen voor jeugd (6 t/m 12 jaar) en voor junioren (13 t/m 15 jaar).

Vanwege het Kickboksen in Japanse stijl kiest dojo Sakura ervoor om de Japanse lijn te volgen in het afnemen van haar examens. Een aantal zaken zijn aangepast aan de Westerse situatie, maar elk examen bestaat uit de volgende onderdelen:

Fitness / Standen / Stoottechnieken / Traptechnieken / Combinaties / Algemeen

Het afnemen van budo examens is een schitterend instrument voor trainers om hun kickboksers een extra doel te geven om voor te trainen.

Diploma

Na afloop mochten de 41 deelnemers hun dik verdiende diploma in ontvangst nemen. Ze zijn nu in het bezit van een 8e Kyu (Rode band) diploma of een 7e Kyu (Gele band) diploma. Buiten het diploma zelf kregen alle deelnemers van Sakura ook nog een mooie medaille waarop hun graduatie staat. Daarnaast ontvingen de deelnemers nog een opnaaier voor op hun kickboks broek, voorzien van de behaalde gradatie.

Voortgang

Over 6 maanden zijn de volgende examens, dan kunnen de leerlingen die aan de gestelde exameneisen kunnen voldoen op voor hun 6e Kyu (Oranje band).

 

Bekijk ook

China’s gevaarlijkste kickbokser tekent bij ONE Championship

Hij is nu klaar om zijn geweldige carrière voort te zetten

Brute Head Kick ‘KO’: Vechter naar de vlakte (video)

Tijdens het Shlemenko FC evenement in Omsk afgelopen weekend viel er een dikke KO te bewonderen

‘KO’: Geraldo, zoon van Nieky Holzken stompt rivaal door de ring

Dat de appel niet ver van de boom valt in de familie Holkzen is al lang bekend.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page