Waarom elke bokser een plan B nodig heeft volgens Tony Jeffries - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Waarom elke bokser een plan B nodig heeft volgens Tony Jeffries

Waarom elke bokser een plan B nodig heeft volgens Tony Jeffries

Top bokser Tony Jeffries legt uit waarom men als bokser een plan B nodig heeft!

Tony Jeffries: één gevecht, één spar, één dodgy trainingssessie kan je carrière beëindigen. Ik hoorde dit vaak toen ik vocht, en ook van een paar vechters, zegt Tony Jeffries. Ik snap wel waarom mensen het zeggen want als je je blik van de bal afhaalt en te ver vooruit denkt, zou je kunnen vergeten wat er voor je ligt. Dit is belangrijk, want als je vecht, moet je je volledig richten op vechten.

Maar met dat gezegd zijnde, hebben vechters veel downtime, en ik bedoel veel.

Dit is wanneer ze moeten nadenken over hun toekomst en moeten kijken naar het creëren van een andere bron van inkomsten. Een bokscarrière kan eindigen met een klik van de vingers zoals de mijne deed. Nou, het was een scheur in de knokkel, niet een klik van de vinger. Eén gevecht, één spar of een onbetrouwbare trainingssessie kan je carrière beëindigen en als je geen plan B hebt, ben je een beetje genaaid.

Waarom elke bokser een plan B nodig heeft volgens Tony Jeffries

Boksers, zoals ikzelf, beginnen na hun carrière te studeren in het les geven in boksen, fitness etc of denken dat ze gewoon een sportschool kunnen openen, maar om dit goed te doen kost tijd om te plannen, als je denkt niet te kunne falen kan dat ook een inschatting fout zijn.

Het is belangrijk dat vechters twee dingen met hun geld doen voordat ze het uitgeven, zegt Tony Jeffries

“Nummer één betaalt belasting. Ik heb gezien dat vechters in het verleden genaaid werden na hun carrière omdat ze nooit belasting betaalden; een bedrijf openen, een goede accountant inhuren en er zelf wat van leren. Maak je geen zorgen, ze kunnen veel dingen wegschrijven, maar geloof me, dit is een must! Nummer twee investeert je geld. Ik had maar 10 pro-gevechten maar ik wist er vijf huizen van te kopen. Ik heb 25% korting op objecten van ongeveer £ 55k- £ 70k in waarde omgezet, huurders opgehaald en een aflossing ingesteld over 15 jaar. Tegen de tijd dat ik 40 ben, wordt dit allemaal beloond en zouden ze in waarde gestegen zijn, dus dit zal mijn pensioen zijn. Deze veiligheid helpt me ’s nachts te slapen.

Er zijn ook andere dingen om in te investeren, je moet er gewoon slim over zijn.

“Het is een vreemde wereld daarbuiten na het boksen. We wijden ons leven aan de sport, maar we moeten ervoor zorgen dat we voor het leven zijn verzekerd na het vechten, en door na te denken over je toekomst, doe je dat. Ik leer mensen nu hoe ze boksen moeten onderwijzen, met een persoonlijk en online educatieprogramma genaamd Box ‘N Burn Academy www.boxnburnacademy.com. Dat is mijn verzekering voor na het boksen, een aantal initialen dan kan je niet de fout in gaan”, zegt Jeffries.

Bekijk ook

Badr Hari geeft inkijkje in eigen sportschool keten

Badr Hari geeft kijkje in eigen sportschool keten | video

Het is mijn verjaardag, dus laat ik wat verjaardagsnieuws met jullie delen

Tiener gebruikt MMA tegen volwassen kerel! 'Hier die tv' | video

Tiener gebruikt MMA tegen volwassen kerel! ‘Hier die tv’ | video

Een tiener die een gestolen tv wilde terughalen raakte in gevecht met een volwassen kerel

Mes in de rug! UFC-ster Khabib verliest wereldtitelhouder

. De organisatie is eigendom van Khabib Nurmagomedov

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page