'Vrouwen hebben niets in de kick of boksring te zoeken' Nieuws
Nieuws

'Vrouwen hebben niets in de kick of boksring te zoeken'

'Vrouwen hebben niets in de kick of boksring te zoeken'

Joseph Agbeko, voormalig IBF-bokskampioen bantamgewicht haalt uit naar vrouwen die boksen. Agbeko zegt dat deze niks in de sport te zoeken hebben. Sterker nog er zouden geen vrouwelijk voorbeelden zijn om zich aan op te trekken.

Voormalig IBF-bokskampioen Agbeko, is van mening dat boksen bedoeld is voor mannen, en houdt vol dat de sport het vrouwelijke geslacht niet niks in de ring te zoeken heeft. Ook kickboksen kunnen de vrouwen beter niet uitoefenen op professioneel niveau.

Agbeko geeft toe dat vrouwen het potentieel hebben om zich uit te leven in elke carrière van hun keuze. Maar hij is van mening dat de rigoureuze aard van de vechtsport op maat gemaakt is voor mannen. Agbeko, die twee dochters heeft, deed deze bewering in een interview met radiostation Class FM toen hem werd gevraagd of hij zijn kinderen zal toestaan de ring in te gaan.

Niks te zoeken

,,Mensen kunnen het niet met me eens zijn [maar] ik geloof dat alles wat mannen kunnen doen, vrouwen nog beter kunnen, maar als het op boksen aankomt, heb ik het gevoel dat mannen geboren krijgers zijn", zei Agbeko. Ook zegt de bokser dat er niet echt vrouwelijke voorbeelden zijn voor meisjes om zich te laten inspireren om te gaan boksen, kickboksen of een andere vechtsport te gaan beoefenen op hoog niveau.

De bokser onthulde ook dat Hall of Famer Azumah Nelson zijn inspiratiebron was om zich in het boksen te wagen, ongetwijfeld de beste bokser ooit van het Afrikaanse continent. ,,Azumah is een van de redenen waarom ik ben begonnen met boksen, omdat ik hem als kind altijd in de gaten hield, dus hij is de eerste reden waarom ik ben begonnen met boksen", aldus Agbeko.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws