Vrouwelijke Muay Thai vechters worden uitgesloten om in de ring te vechten! Nieuws
Nieuws

Vrouwelijke Muay Thai vechters worden uitgesloten om in de ring te vechten!

Vrouwelijke Muay Thai vechters worden uitgesloten om in de ring te vechten!

Traditioneel moeten vrouwelijke Thai boksers de ring binnengaan door onder het laagste touw te kruipen, terwijl mannen over de touwen springen.

Thais boksen, ook wel Muay Thai genoemd, is Thailand's nationale sport en het is niet voor de zwakkere onder ons. Het omvat acht punten van lichaamscontact en heeft de praktijk verbonden aan bijgeloof en geloof in magie. Geloof dicteert dat het hoofd het hoogste en heiligste deel van het lichaam is. Magische gezegend door de hoofdband of mongkol die aan de vechters worden gegeven.

Vrouwelijke Muay Thai vechters worden uitgesloten om in de ring te vechten!

Schadelijk voor de beschermende magie

In tegenstelling hiermee wordt menstruatie gezien als schadelijk voor die beschermende magie, zodat vrouwen, zelfs als ze niet ongesteld zijn, niet over dat touw mogen springen, omdat ze de zegeningen kunnen schaden. Echter, niet alle vrouwen volgen deze regel. Dit geloof wordt een stap verder genomen in twee van Thailand's beroemdste en prestigieuze boksstadions, Rajadamnern en Lumpinee, waar geen vrouwelijke gevechten zijn.

In een interview met de BBC vertelde enkele vrouwelijke Thai boksers hun verhaal

Ondanks deze obstakels zegt de 21-jarige Ratchadaphon Winhantamma, een moeder en een professionele Muay Thai bokser, dat ze zal blijven vechten tot haar lichaam nee zegt, in het interview. Ratchadaphon is professioneel bekend als "Sawsing Sor Sopit" in Thailand en won goud in Turkmenistan's vijfde Aziatische Indoor and Martial Arts Games. Ze zegt dat ze vastbesloten is om zich verder te gaan en de volgende generatie vrouwelijke vechters in Thailand te inspireren. "Trouwen en een kind hebben mijn wens om een vrouwelijke Muay Thai-vechter te zijn niet gestopt", zegt ze.

Vrouwelijke atleten hebben nog steeds problemen om commerciële sponsors te vinden

Sawsing's verhaal is uniek. De realiteit voor veel vrouwelijke vechters in Thailand is een korte carriere in de ring, door familieverplichtingen of gebrek aan sponsoring. Niet in staat zijn om te concurreren voor de toptitels bij Lumpinee en Rajadamnern is een groot nadeel. Bijgevolg hebben vrouwelijke atleten nog steeds problemen om door commerciële sponsors te worden aanvaard om hun gevechten te ondersteunen. "Net als andere sporten worden mannelijke atleten beter betaald dan vrouwen en er zijn meer kansen. Boksen is geen uitzondering," zegt Pariyakorn Ratanasuban, een Thaise promotor voor vrouwelijke boksers bij Onesongchai Boxing Promotion.
Pariyakorn is de dochter van de landelijke toonaangevende Muay Thai promotor, Songchai Ratanasuban, en heeft 30 jaar ervaring in boksen promotie.

Pariyakorn Ratanasuban is een van Thailand's enige vrouwelijke Muay Thai promotors

"Sponsors spelen nog steeds een sleutelrol in de boksindustrie en kansen voor individuele boksers zijn afhankelijk van sponsors, waaronder hoeveel ze verdienen," zegt ze. De meeste sponsors geloven nog steeds dat boksen een mannensport is, zegt ze en richtten hun investering daar op in. Sommige promotors willen gewoon niet dat vrouwen vechten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws