VRIENDJESPOLITIEK: Schoonzoon president krijgt hoge vechtsport functie Nieuws
Nieuws

VRIENDJESPOLITIEK: Schoonzoon president krijgt hoge vechtsport functie

VRIENDJESPOLITIEK: Schoonzoon president krijgt hoge vechtsport functie
VRIENDJESPOLITIEK: Schoonzoon president krijgt hoge vechtsport functie

Het is niet wie je bent maar wie je kent in Oezbekistan, de schoonzoon van President Shavkat Mirziyoyev kan daar over mee praten.

In november 2019 werd de schoonzoon van president Shavkat Mirziyoyev aan het roer van de Mixed Martial Arts (MMA) Association van Oezbekistan geplaatst, waardoor bezorgdheid over bevoorrechting binnen de huidige regering naar voren kwam.

Otabek Umarov, die getrouwd is met de jongere dochter van de president, Shahnoza, heeft al verschillende rollen binnen de huidige regering, waaronder plaatsvervangend hoofd van Mirziyoyev's persoonlijke veiligheidsdienst.

Levensgevaarlijk

Zijn plotselinge opkomst benadrukt de privileges die Mirziyoyev voor familieleden reserveert, een klassiek voorbeeld van politiek nepotisme. Er is veel kritiek op het handelen van Mirziyoyev die dan ook onder vuur ligt, wat op zich een gevaarlijk iets is.

Op zich lijkt Umarov, een MMA-Fan die zelfs met de groten uit de MMA-sport gezien wordt. De website Bloody Elbow maakt een uitgebreide reportage over Umarov, lees hier meer.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws