Vragen over uitslagen en regels GLORY Kickboxing evenementen – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Vragen over uitslagen en regels GLORY Kickboxing evenementen

Vragen over uitslagen en regels GLORY Kickboxing evenementen

Vragen bij uitslagen en regels GLORY Kickboxing evenementen

GLORY organiseerde met groot succes een tweetal evenementen. In december vorig jaar en afgelopen zaterdag met een heus 4 man toernooi. Voorheen werden de even evenementen gesanctioneerd door de ISKA. Het stokje werd overgenomen door WAKO.

Na een roerig 2020 en een faillissement achter de kiezen krabbelde GLORY weer omhoog. Geen makkelijke taak aangezien met de teloorgang van het ‘oude’ GLORY ook verbintenissen leken te zijn verdwenen. Een van deze was die met de overkoepelde wereldwijde organisatie ISKA.

Toen het nieuwe GLORY opstond had deze een sanctionerende organisatie nodig die de evenementen zou kunnen reguleren. De keuze viel op de WAKO, onderdeel van VON. Vandaag gaf Alex Engelhardt van de WAKO in een interview vorm uitleg over de weg die is gegaan. Zo zorgde de VON voor een tosportstatus van het NOC*NSF om de evenementen door te kunnen laten gaan.

Vragen

De uitleg op Facebook riep wat vragen op bij een van de reageerders op de post. ,,Jammer dat de belangrijkste vraag niet wordt gesteld. Hanteert WAKO/VON hun eigen regels ten aanzien van beoordeling door juryleden of committeren zij zich aan de regels van glory?”vraagt Aziz Ameziane zelf promotor van kickboks events zich af.

,,Het lijkt er op dat WAKO/VON eigen regels hanteert waardoor er verwarring is ontstaan over extra ronde Nordine Maheddine vs Antonio Plazibat in december j.l. en partij Tavares vs Abena. Ben benieuwd naar je antwoord”, aldus de vraag van Ameziane aan Engelhardt. De laatste antwoordde op de vragen. door te zeggen:

Hoe zit dat nu?

,,Nee, hoor. Glory regels worden gehanteerd en daarnaast zijn velen van de juryleden dezelfde als in het verleden”, aldus Engelhardt. Dit riep nog meer vragen op bij Ameziane die besloot door te vragen.

,,Bedankt voor je reactie. Indien WAKO/VON GLORY regels hanteert dan vraag ik mij oprecht af hoe het volgende mogelijk is? 1. Dat er in de partij tussen Maheddine vs Plazibat (december 2020. red.) besloten wordt tot een extra ronde”, zegt Ameziane.

Onmogelijk

,,Terwijl Maheddine in ronde 1, 8 tellen geeft en 2 van de 3 juryleden in ronde 2 de winst aan Nordin hebben gegeven? 2. Dat Luis Tavares afgelopen zaterdag de winst heeft gekregen. Terwijl het op basis van de getoonde scores in ronde 1 en 2 onmogelijk was zonder minimaal een knockdown?”.

Op de laatste vragen van Ameziane waren ten tijde van publicatie van dit artikel nog geen antwoordt gegeven door WAKO.

🔽 ZIE OOK 🔽

Bekijk ook

VIDEO: Knock-out in laatste seconde van bokswedstrijd

Shane Mosley versloeg Ricardo Mayorga in de laatste seconde van de laatste ronde van hun bokswedstrijd.

In elkaar gemepte Cerrone: ‘Pensioen dacht het niet’

Donald Cerrone hoopte zijn eerste overwinning te behalen sinds mei 2019 afgelopen nacht in Las Vegas.

‘Homofoob’: McGregor wist VIEZE Khabib berichten op twitter

Conor McGregor, de grote UFC-ster lanceerde een verbazingwekkende Twitter-tirade over zijn voormalige UFC-rivaal Khabib Nurmagomedov

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page