Vraagtekens bij Rico vs Jamal: 'Vochten zij te lang door?'
Home / Nieuws / Vraagtekens bij Rico vs Jamal: ‘Vochten zij te lang door?’

Vraagtekens bij Rico vs Jamal: ‘Vochten zij te lang door?’

Rico Verhoeven (rechts) en Jamal Ben Saddik tijdens hun titanengevecht in het Gelredome

Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik vochten gisteravond in het Gelredome, Arnhem een ware oorlog uit. Glory Kickboxing zette een topevenement neer met daarin het titelgevecht als kers op de taart. Toch zijn er vragen over het feit dat er zolang doorgevechten mocht worden met zware blessures.

Iedereen die het gevecht heeft gezien waar Verhoeven en Ben Saddik lieten zien waarom zij tot de top van het kickboksen behoren, zal het ermee mee eens zijn dat het een echte knalpartij was. Zowel de kampioen als de uitdager waren compleet leeg en gehavend. Verhoeven liep een nare blessure aan zijn linkeroog op, Ben Saddik leek een flinke scheur in zijn scheenbeen te hebben opgelopen.

De vraag of de wedstrijd niet eerder onderbroken had moeten worden gaat rond op social media. Verhoeven zei in de persconferentie na afloop dat de dokter hem controleerde en de kampioen door mocht vechten. In diverse video’s die opdoken is te zien dat de ronde tijd langer lijkt te worden verlengd, de einde ronde bel niet afgaat, maar er ruim tien seconden langer gevochten wordt.

Dit gaat fout

Fans zie dit blijkbaar anders; ,,Er klopt iets niet, waarom mag Rico hem na 3 minuten nog slaan en ook nog op achterhoofd en als Jamal, Rico begint te slaan komt scheids ertussen”, aldus een fan op Instagram onder de video post. Er is geen blessuretijd in het kickboksen zoals bij het voetbal waar na officiële speeltijd een aantal minuten verlengt wordt, einde ronde is einde ronde (tekst loopt door onder video link).

,,Waarom grijpt de scheidsrechter niet in, dit duurt te lang en zowel Rico en Jamal zijn er slecht aan toe”, reageert een bezorgde fan. Welke reden er achter de tijdsverlening zit is niet duidelijk, maar zowel Verhoeven als Ben Saddik gaven het beste van zichzelf hebben gegeven en hebben laten zien dat het kickboksen topsport is.

Bekijk ook

Is krachttraining in combinatie met vechtsport wel mogelijk?

Biedt het überhaupt voordelen?

Waarom vechtsporten zo populair zijn om op te wedden

Veel mensen wedden op sport.

‘Waar is mijn f*cking contract?’ Kooivechter daagt UFC-baas uit

De indrukwekkende vertoning markeerde de tweede opeenvolgende overwinning

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page