<strong>Voorzitter VA blaast loftrompet! ‘Maar is dat wel terecht?’</strong> Nieuws
Nieuws

<strong>Voorzitter VA blaast loftrompet! ‘Maar is dat wel terecht?’</strong>

<strong>Voorzitter VA blaast loftrompet! ‘Maar is dat wel terecht?’</strong>

In zijn opiniestuk in de laatste editie van Fighting Network Magazine (FNM) besteed RINGS-promotor Milco Lambrecht aandacht aan het wangedrag van vechters die met het grootste gemak gemaakte afspraken aan hun laars lappen.

Volgens de promotor die al ruim 25 jaar actief is met het organiseren van evenementen wordt het steeds moeilijker om een matchmaking in elkaar te draaien en gestand te houden. Ook het gedrag van veel vechters en coaches in en rond de ring is hem een doorn in het oog.

Zijn conclusie staat haaks op de uitlatingen van de voorzitter van de Vechtsportautoriteit, Herbert Dekkers, die in een interview welke geplaatst is op de site van de VA, aangeeft dat het Kickboksen van de ondergang is gered en dat het juist heel goed gaat met de sport.

Sneer

Vechtsportinfo belde met diverse promotors die het verhaal van Lambrecht ondersteunen, maar liever niet hun naam vermeld zien; ‘straks verlies ik mijn licentie of krijg ik extra controle’.

Lambrecht deelde in het artikel ook een sneer uit naar de Vechtsportautoriteit over de, in zijn ogen, veel te lage straffen(schorsingen) die worden opgelegd. ‘Een lachertje’ volgens hem. Vechtsportinfo belde Lambrecht op.

Het gaat helemaal niet geweldig

“Nee, het gaat helemaal niet zo geweldig als de voorzitter van de VA in zijn interview betoogt. Integendeel zelfs. Ik weet ook niet waarop hij zijn conclusie baseert. Oke, het VA-paspoort is een prima vooruitgang, maar verder zie ik de sport achteruit gaan”, zegt Lambrecht.

,,Door het jeugdbeleid verliezen wij internationaal terrein en heeft de wedstrijdsport een flinke knauw gekregen. Over die veiligheid is natuurlijk wat te zeggen, maar waarom geldt dit dan alleen voor het Kickboksen en worden sporten als Boksen en Taekwondo ongemoeid gelaten?”

Flutstrafje

Verder hekelt de promotor het optreden van de VA bij wantoestanden. “Ik weet niet of het aan hun mandaat ligt, maar het tuchtreglement is echt waardeloos. Dat is nagenoeg alleen geënt op seksueel overschrijdend gedrag en doping, en dat terwijl de bonden de laatste tijd veel te maken krijgen met wangedrag van vechters en coaches”, vervolgt Lambrecht.

,,Treedt daar eens tegen op! Een strafje van 3 maanden schorsing voor iemand die gewoon wegloopt bij een gala omdat hijzelf te zwaar is en niet wil afvallen of vechters en coaches die de uitslag niet wensen te accepteren en allerlei schofferingen naar de jury roepen, dat moet aangepakt worden! De voorzitter van de VA blaast de loftrompet, maar wij hebben net twee jaar Corona achter de rug zonder gala’s. “

,,Het gaat nu weer beginnen, de gala’s schieten weer als paddenstoelen uit de grond en ik zie de spanningen weer toenemen. Als promotor moet je aan allerlei verplichtingen voldoen. Prima, goede zaak. De controles zijn heel scherp daarop. Ook prima, maar treedt dan ook serieus op tegen vechters/coaches die zich misdragen en kom niet met één of ander flutstrafje voor iemand die een gala in de soep laat lopen of een jurylid uitscheld die daar zijn best zit te doen. “

ISR

De Vechtsportautoriteit mag naar zeggen maar maximaal 3 maanden schorsing opleggen. Voor de hogere straffen dient men zich te wenden tot het ISR (Instituut Sport Rechtspraak). “De VA profileert zich als hoeder van de sport.”

,,Als men als VA niet serieus kan optreden tegen de rotte appels in de mand moeten ze de bonden begeleiden in hun klachten en de route aangeven hoe te handelen bij het ISR. Dat lijkt mij hun taak. Als je niet hard optreedt tegen bepaalde gasten die maling hebben aan alles en iedereen zijn wij straks weer terug bij af. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden”, aldus Lambrecht.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws