Voormalig WBC wereldkampioen boksen overleden Nieuws
Nieuws

Voormalig WBC wereldkampioen boksen overleden

Voormalig WBC wereldkampioen boksen overleden
Voormalig WBC wereldkampioen boksen overleden

The World Boxing Council heeft aangekondigd dat voormalig viervoudig WBC cruisergewicht titelhouder Carlos De Leon woensdag is overleden in Buffalo, New York. The World Boxing CouncilThe World Boxing Council heeft aangekondigd dat voormalig viervoudig WBC cruisergewicht titelhouder Carlos De Leon woensdag is overleden in Buffalo, New York.

De Leon was 60 jaar oud. Het nieuws werd vrijgegeven op sociale media door WBC president Mauricio Sulaiman en de oorzaak van de dood is onbekend. De Leon uit Puerto Rico, bokste professioneel tussen 1974 en 1995.

Met het verslaan van Marvin Camel in november 1980 claimde De Leon zijn eerste WBC titel. Die wedstrijd vond plaats op de undercard van de beruchte "No Mas" rematch tussen Roberto Duran en Sugar Ray Leonard in de Superdome in New Orleans, Louisiana.

Ware kampioen

Als WBC kampioen deed De Leon een aantal titelverdedigingen, hij verloor tussentijds zijn titel aan ST Gordon na het verslaan van voormalig zwaargewicht kampioen Leon Spinks in zes rondes, herwon hij de titel.

In april 1988 stond De Leon tegenover IBF en WBA-tegenhanger Evander Holyfield. Hij vocht zoals altijd hard, maar de legendarische Holyfield bleek te veel voor hem. Zijn wedstrijd tegen Massimiliano Duran was zijn laatste voor de wereldtitel. Het record van de voormalige kampioen was 53-8-1 (33 knockouts).

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws