Voormalig WBC wereldkampioen boksen overleden – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Voormalig WBC wereldkampioen boksen overleden

Voormalig WBC wereldkampioen boksen overleden

Voormalig WBC wereldkampioen boksen Carlos De Leon overleden
Foto: Twitter WBC Carlos de Leon (R)

The World Boxing Council heeft aangekondigd dat voormalig viervoudig WBC cruisergewicht titelhouder Carlos De Leon woensdag is overleden in Buffalo, New York. The World Boxing CouncilThe World Boxing Council heeft aangekondigd dat voormalig viervoudig WBC cruisergewicht titelhouder Carlos De Leon woensdag is overleden in Buffalo, New York.

De Leon was 60 jaar oud. Het nieuws werd vrijgegeven op sociale media door WBC president Mauricio Sulaiman en de oorzaak van de dood is onbekend. De Leon uit Puerto Rico, bokste professioneel tussen 1974 en 1995.

Met het verslaan van Marvin Camel in november 1980 claimde De Leon zijn eerste WBC titel. Die wedstrijd vond plaats op de undercard van de beruchte “No Mas” rematch tussen Roberto Duran en Sugar Ray Leonard in de Superdome in New Orleans, Louisiana.

Ware kampioen

Als WBC kampioen deed De Leon een aantal titelverdedigingen, hij verloor tussentijds zijn titel aan ST Gordon na het verslaan van voormalig zwaargewicht kampioen Leon Spinks in zes rondes, herwon hij de titel.

In april 1988 stond De Leon tegenover IBF en WBA-tegenhanger Evander Holyfield. Hij vocht zoals altijd hard, maar de legendarische Holyfield bleek te veel voor hem. Zijn wedstrijd tegen Massimiliano Duran was zijn laatste voor de wereldtitel. Het record van de voormalige kampioen was 53-8-1 (33 knockouts).

Bekijk ook

‘McGregor waar is het geld?’: Boze Poirier, lachende Ier reageert

Gisteren beschuldigde Poirier de Ier er van zijn woord niet te zijn nagekomen en poste dit op Twitter

BREAKING: Holyfield (58) maakt rentree tegen laatste tegenstander van Mike Tyson

Aanvankelijk zou Holyfield volgende maand tegen Mike Tyson vechten

Topvechter Silva over dood DMX: ‘ik ben er kapot van’

Anderson Silva, de UFC-legende raakte in de war na de dood van zijn vriend DMX

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page