Voormalig UFC vechter Cody Pfister verdacht van huiselijk geweld - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Voormalig UFC vechter Cody Pfister verdacht van huiselijk geweld

Voormalig UFC vechter Cody Pfister verdacht van huiselijk geweld

UFC-veteraan en promotor Cody Pfister belast met ‘familie geweld’ op de vooravond van debuut show

De voormalige UFC-vechter werd dit weekend gearresteerd voor aanval die lichamelijk letsel veroorzaakte bij een familielid. Voormalige UFC-vechter Cody Pfister werd op zaterdag 15 juli omstreeks 1:00 gearresteerd en geboekt in het Potter County Detention Center in Amarillo, TX nadat hij belast werd met aanval en lichamelijk letsel veroorzaakt bij een familielid. Pfister werd vrijgelaten op borgtocht nadat hij 5.000 dollar had betaald.

Klasse A-misdrijf in Texas

Volgens de rechtbank van Potter County is de 27-jarige Pfister op 27 juni gearresteerd voor een incident dat plaatsvond op 5 juni een waarschijnlijke oorzaak voor een ‘aanval veroorzaakt lichamelijk letsel bij familie geweld’. De heffing (statuut 22.01.a) (1)) is een klasse A-misdrijf in Texas en is gedefinieerd onder de Texas-strafcode als ‘opzettelijk, bewustelijk of roekeloos lichamelijk letsel veroorzaken aan een andere, inclusief de echtgenoot van de persoon.’

De 27-jarige UFC-veteraan werd gearresteerd op de vooravond van de eerste Fist Fight Night; Een professionele promotie die hij samen met zakenpartner Dustin Swaim (per Amarillo Globe-News) heeft. Ondanks zijn arrestatie was Pfister aanwezig zaterdagavond in de Azteca Music Hall in Amarillo.

Debuut tegen James Moontasri

Cody ‘The Pfist’ Pfister vocht vier keer in de UFC, en maakte zijn debuut tegen James Moontasri tijdens de UFC Fight Night: Henderson vs Thatch in februari 2015. Na het verlies aan Moontasri versloeg Pfister Yosdenis Cedeno bij UFC 189 om een ​​gevecht op te zetten met De toen gehypete ‘Super’ Sage Northcutt bij UFC Fight Night: Namajunas vs VanZant. Pfister zou van Northcutt verliezen door een guillotine choke. Zijn laatste UFC-gevecht was een unaniem beslissingsverlies van Scott Holtzman tijdens de UFC Fight Night: McDonald vs Lineker in juli 2016.

In maart versloeg Pfister Jonathan Gary bij Bellator 174. In zijn post-fight reacties, had Pfister aangekondigd dat hij met pensioen ging in de  MMA met een record van 13-6-1.

Pfister wordt als onschuldig beschouwd totdat hij schuldig is verklaard.

Bekijk ook

Nederlandse boksers boeken succes op EK in Armenië

Beide boksers wisten met succes hun tegenstanders te verslaan

UFC-vechter blijkt superheld! Redt man van de dood

De UFC-vechter lijkt zo langzamerhand de status van Superheld te krijgen.

Samurai zwaard trucje gaat fout! ‘Mijn vingers’ (video)

Dronken proberen een trucje uit te halen is niet aan te raden

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page