Voormalig UFC MMA vechter War Machine moet 36 jaar de cel in Nieuws
Nieuws

Voormalig UFC MMA vechter War Machine moet 36 jaar de cel in

Voormalig UFC MMA vechter War Machine moet 36 jaar de cel in

MMA vechter War Machine is veroordeeld van 36 jaar tot levenslang voor 2014 aanval op Christy Mack, en haar vriend!

De voormalige UFC en Bellator MMA-vechter War Machine is tot 36 jaar gevangenisstraf veroordeeld met de mogelijkheid van verlof nadat hij 36 jaar heeft gezeten voor de brutale aanval op zijn ex-vriendin, Christy Mack, en haar vriend, Corey Thomas.

War Machine, geboren als Jon Koppenhaver, zal 71 jaar oud zijn wanneer hij in aanmerking komt voor tussentijdse vrijlating.

In maart werd Machine na 29 dagen van jury overleg op 29 van 34 aanklachten schuldig bevonden. De aanklachten omvatten seksuele aanval, ontvoering en dwang, hoewel de jury op de ernstigste aanklachten van poging tot moord de nadruk legde.

Foto: John Locher
Foto: John Locher

Ontoerekeningsvatbaar

Clark County District rechter Elissa Cadish verwierp last minute moties ingediend door Machine's verdediging advocaten voor een nieuw proces, beweren dat er bewijs was dat de vechter ontoerekeningsvatbaar was tijdens het gebeuren en dus niet volledig bewust van zijn acties was.

Terwijl Cadish sympathie had voor de traumatische opvoeding die Machine en zijn advocaten tijdens een veroordelingsverhoor hebben beschreven, gaf ze aan dat er een sterke straf nodig was.

'Ik denk niet dat je een monster bent - ik denk dat je een mens bent,' zei ze. 'Ik verdrijf deze niet, maar er moet ook gevolgen zijn voor wat er gebeurd is, en ik moet uitkijken naar het welzijn van de gemeenschap als ik de juiste stap overweeg. Ik denk dat een aanzienlijke hoeveelheid tijd gerechtvaardigd is, niet alleen ter straf, maar het vermijden van gevaar voor de gemeenschap. "

Emotionele getuigenis

Mack, geboren Christine Mackinday, verscheen ter terechtzitting en gaf emotionele getuigenis over eerdere misbruik die zij heeft geleden tijdens een relatie met Machine en de langzame gevolgen van de aanval.

"Ik ben geslagen en geschopt, gesmoord en gebeten, verkracht en gemarteld," zei Mack. "Ik werd meer keren mishandeld dan ik kan tellen, en ik huil steeds elke keer als ik denk hoe het voelt."

Mack zei dat haar relatie met Machine hartstochtelijk begon maar na enkele maanden misbruikend werd, met een deel ervan in het huis van haar moeder, Erin Mackinday.

Terwijl Mack zei: "Ik hou van Jon, en ik weet het ook, dat ik ook van Jon hield," ze zei dat ze niet veilig zou voelen als hij uit de gevangenis vrijgelaten zou worden.

Ik weet niet of mijn leven in 12 of 20 of 30 jaar volledig zal zijn, maar ik weet dat wanneer hij uitkomt, hij me doodt, 'zei Mack.

Verdediging strategie tegengehouden

Mack's moeder, Erin Mackinday, heeft een strategie tegengehouden door de verdedigende advocaten van de Machine om zijn misbruikende opvoeding te benadrukken.

"Ik ben ook opgegroeide misbruikt," zei Mackinday. 'Mijn kinderen hebben daar nooit iets van gemerkt. Ik heb de cyclus gebroken. En nu wil hij zijn ouders de schuld geven. ... hij heeft mijn dochter pijn gedaan en hij moet de rest van zijn leven in de gevangenis doorbrengen. '

Thomas zei dat hij 20 uur gevlogen had om in de rechtszaal te getuigen

'Ik wilde u laten weten dat er slachtoffers zijn in dit misdrijf', vertelde Thomas aan de rechter. 'Ik vraag u niet om iets te doen wat u niet al weet wat u moet doen. Terwijl ik bezorgd ben over hoeveel tijd de verweerder heeft verspild om op dit punt te komen en nog steeds te wijzen op hoe het de schuld van iedereen is. Het is niet waar. Hij probeerde me te vermoorden. Laten we realistisch blijven. Hij heeft de achtergrond, en hij heeft het al eerder gedaan. Hij verspild een ieders tijd en ik denk niet dat de minimumwaarden van toepassing zouden moeten zijn. '

Geloof in god

'Ik heb mijn leven aan God gegeven. Voor de eerste keer in mijn hele leven heeft het me vrede binnengebracht. Het heeft me geholpen mijn zelf haat te verwijderen. Het heeft me de mogelijkheid gegeven om mijn depressie en angst te beheren.

'Ik heb gehaat dat dit gebeurde. Ik haat dat ik de vrouw van die ik hield, moest pijn doen. Ik haat dat ik mijn carrière moest ruïneren. Maar het is een zegen in mijn leven geweest. Het heeft me laten groeien tot een echte man. Ongeacht wat er gebeurt in dit geval of de toekomst, ben ik net blij dat ik wakker ben en de waarheid heb gezien. En ik geloof echt dat ik voor het rest van mijn leven een goed rolmodel kan zijn.

Oproep aan het slachtoffer

Op een dag, wanneer er genoeg tijd is verstreken en als je wonden volledig genezen zijn, hoop ik dat je me zal schrijven of misschien zelfs naar me, zodat ik me volledig kan verontschuldigen en dat ik je kan vertellen over Alles wat ik heb gevonden met betrekking tot God, "schreef hij op Twitter aan Christy Mack.

Machine was onder contract met Bellator op het moment van de aanval, maar hij werd onmiddellijk ontslagen nadat het nieuws opgepakt was. Hij heeft in oktober 2013 het laatste gevecht gehad en verloor via de eerste ronde inzending aan Ron Keslar.

Machine probeerde zelfmoord in afwachting van een proces. Hij werd gearresteerd in een hotelkamer in Simi Valley, Californië, nadat hij op de vlucht was gegaan. Een gast van de hotel heeft tegen hem getuigd dat hij agressief een andere vrouw werd en de politie belde.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws