Home / Nieuws / Voormalig Olympisch kampioen boksen beschuldigd van kindermisbruik!

Voormalig Olympisch kampioen boksen beschuldigd van kindermisbruik!

Hij was de trots van Oost L.A. toen hij Olympisch goud won. Nu wordt hij ervan beschuldigd jonge boksers lastig te vallen!

Paul Gonzales (voormalig Olympisch kampioen boksen) wordt beschuldigd van het begaan van onzedelijke daden tegen een kind, volgens het Los Angeles County Sheriff’s Department. Toen Los Angeles de Olympische Spelen van 1984 organiseerde, was de menigte uitzinnig over de triomf van Paul Gonzales in het boksen. Als oudste van acht kinderen die door een alleenstaande moeder zijn grootgebracht in een woonproject in Boyle Heights, wist het 20-jarige lichte vlieggewicht bendegeweld, armoede, en een last-minute gebroken hand om goud te winnen te weerstaan. Terwijl het volkslied speelde, balde Gonzales, de eerste Mexicaanse Amerikaan ooit die een gouden medaille won, een kleine Amerikaanse vlag in zijn verbonden vuist en vocht tegen de tranen.

Voormalig Olympisch kampioen boksen beschuldigd van kindermisbruik!
Foto: Los Angeles County Sheriff’s Department

Tien jaar strijd, pijn en ik ben er eindelijk, vertelde hij destijds aan de media

Velen aan de Eastside en daarbuiten zagen hun eigen leven in Gonzales ‘zwaarbevochten overwinning en zelfs nadat zijn bokscarrière was mislukt, bleef hij een inspirerende figuur. De man die soms “de prins van de barrio” werd genoemd, werd regelmatig uitgenodigd om motiverende toespraken te geven aan schoolkinderen, en een vervagende muurschildering van hem in boks houding versierde een East L.A.-muur. Zijn reputatie als gemeenschapsheld werd deze week opgeschrikt, toen aanklagers de 53-jarige beschuldigden van het misbruiken van een jonge, aanstormende bokser. Een detective die toezicht hield op de zaak, zei dat het 13-jarige meisje traint in de door County gerunde boksclub in East Los Angeles, waar Gonzales werkte.

Ruim 18 jaar de gevangenis in

Politiewoordvoerder Todd Deeds, van het speciale slachtofferbureau van de sheriff, zei dat de onderzoekers geen specifieke informatie hebben dat Gonzales anderen gemolesteerd heeft, maar zei gezien zijn uitgebreid contact met de jeugd: “We zijn zeer bezorgd dat er meer slachtoffers zijn.” Gonzales werd op 29 december gearresteerd en wordt vastgehouden in de centrale gevangenis. Hij wordt beschuldigd van acht misdrijven, waaronder vier tellingen van het begaan van onzedelijke daden tegen een kind, en het bezit van kinderpornografie. Gonzales staat 18 jaar in de gevangenis te wachten als hij schuldig bevonden wordt. Mocht hij daar terecht komen is voor hem te hopen dat hij het boksen nog niet verleerd is, mede gevangen hebben het namelijk niet zo op pedofielen en kindermisbruikers, zegt Politiewoordvoerder Todd Deed.

 

 

Bekijk ook

PANIEK: Meer Nederlandse Judoka’s besmet met coronavirus

Pech achtervolgt de Nederlandse judoploeg. Er zijn twee nieuwe gevallen van corona vastgesteld onder de ...

Bokskampioen Andy Ruiz Jr eind 2020 de ring weer in

Voormalig bokskampioen Andy Ruiz Jr. en Chris Arreola zijn overeengekomen om eind 2020 tegen elkaar te vechten.

VIDEO: Steven Seagul geeft UFC-vechter geheime training

Aikido legende en filmacteur Steven Seagul is ingeschakeld door voormalig UFC kampioen Daniel Cormier. Zaterdag ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page