Home / Nieuws / Voormalig Judo Kampioen Amelie Rosseneu versterkt Vechtsport Info team

Voormalig Judo Kampioen Amelie Rosseneu versterkt Vechtsport Info team

Voormalig Judo Kampioen Amelie Rosseneu versterkt Vechtsport Info team

Wij heten Amelie Rosseneu graag van harte welkom in ons team. Zij zal in de toekomst regelmatig een column rond voeding verzorgen. Amelie Rosseneu is een gediplomeerd diëtiste die zich specialiseerde in voeding voor vechtsporten.

Zelf komt Amelie uit het judo waar ze onder meer Europees Kampioen U23 werd, tal van internationale medailles behaalde en ooit 5de stond op de wereldranglijst. Na haar carrière als topsporter bracht ze het boek “Making Weight & Everything Else” uit. “Dat vechtsporters aftrainen om hun gewicht te maken is waarschijnlijk iets dat nooit zal verdwijnen, maar we kunnen wel de manier waarop verbeteren.”

Als atleet vocht ze in de categorie tot 48kg, maar behalve op de weging voor een wedstrijd, woog ze zelf nooit echt 48kg. Het plezier van aftrainen heeft ze dus zelf aan den lijve ondervonden.

Persoonlijke begeleiding

Amelie begeleidt wereldwijd vechtsporters om op een gezondere en efficiëntere manier hun wedstrijdgewicht te bereiken en helpt hen om door middel van voeding hun prestaties te verbeteren. “De begeleiding gebeurd via online consultatie wat veel praktischer is dan face-to-face, zeker omdat atleten nooit echt thuis zijn en hun trainingsschema voortdurend veranderd.

Op deze manier wordt er veel korter op de bal gespeeld. Naast één-op-één begeleiding geeft Amelie ook regelmatig workshops en voordrachten over voeding en vechtsporten, zowel in clubs als voor federaties. “Het studeren voor diëtiste maakte mij ongetwijfeld een betere judoka. Nu helpt mijn ervaring als atleet mij om een betere diëtiste te zijn. Die kennis wil ik graag delen met de volgende generatie.” In dit opzicht schrijft Amelie ook regelmatig blog posts voor verschillende websites en dus nu ook hier.

Vragen

Naast een carrière als diëtiste heeft Amelie zeker de liefde voor haar sport niet verloren en maakt ze deel uit van de nationale damesploeg in Israël als coach van de U18. “Judo zal altijd mijn uitlaatklep blijven”. Bij deze mogen vragen omtrent voeding steeds doorgestuurd worden en Amelie kan het onderwerp dan behandelen in een van haar Columns.

Meer info (www.amelierosseneu.com)

Bekijk ook

WFL Boxing Influencers: ‘bekende rappers en vloggers met elkaar op de vuist’

Vanaf februari 2019 komt de World fighting League met een nieuw boks concept. Net als ...

Bizar: 15-jarig vechtsport talent sterft tijdens opladen iPhone

Irina Rybnikova, een opkomend vechtsport talent, stierf zaterdag thuis in de Siberische stad Bratsk, Rusland. ...

Netflix komt met extreme vechtsport serie voor Nederlandse fans

Goed nieuws voor de vechtsport fans die een abonnement op Netflix hebben. De zender komt ...