Voordelen die kinderen krijgen door Jiu-Jitsu training - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Voordelen die kinderen krijgen door Jiu-Jitsu training

Voordelen die kinderen krijgen door Jiu-Jitsu training

Zo ontstaan kleine kampioenen: 5 voordelen die kinderen krijgen door training Jiu-Jitsu

Je hebt waarschijnlijk het bekende Kelly Slaters citaat over sport wel eens gelezen? Zo niet dan vatten wij deze nog even voor je samen. De 11 keer surf wereldkampioen die ook een Braziliaans Jiu Jitsu blauwe band heeft, zei: “Zet je kinderen eerst op Jiu-Jitsu voor elke andere sport.” Met dit in gedachten, nemen we de kans om te kijken naar wat de zachte vechtkunst de kinderen brengt in termen van een beter leven op en naast de matten.

Hoe te omgaan met tegenslagen … maar ook met overwinningen

Het leven is vol met goede momenten en ook met niet zo goede momenten. Op de matten verlies je soms en win je soms. Daarom leren kinderen die trainen sneller leren om van een nederlaag te leren en te leren ook nederig te zijn in de overwinning, waardoor de vreugde van het triomf niet naar het hoofd stijgt.

Voordelen die kinderen krijgen door Jiu-Jitsu training

Het maken van fouten komt met een prijs, maar ook met een les

Tijdens een kampioenschap wedstrijd of tijdens een vriendelijk sparring partij, als u daar een fout maakt, betaalt u de prijs onmiddellijk. Het andere wat er gebeurt als je slim bent, is dat je een les leert en hopelijk niet dezelfde fout opnieuw begaat. Is het niet hetzelfde in het leven?

De vreugde om rond te gaan

Laten we eerlijk zijn. Kinderen hebben veel redenen om binnen te blijven. Videogames, smartphones, sociale media, het ontbreken van publieke ruimten om te spelen zijn slechts enkele van hen. Gelukkig bestaat Jiu-Jitsu om de kloof te dichten (dit geld natuurlijk voor meerdere vechtsporten. Een goede les geeft kinderen de vreugde van een geweldige lichamelijke activiteit en een nog betere kans om vrienden te maken.

Voet bij stuk houden

Gepest worden is vandaag een echte probleem over de hele wereld. De gevolgen van een vijandige omgeving kunnen echt serieus zijn, zoals we vaak op het nieuws zien. Jiu-Jitsu is niet de oplossing tegen pesten, maar het is een zeer krachtig hulpmiddel voor kinderen om te leren hoe ze zich kunnen verweren. Meestal is alleen maar een blik in de ogen van een pestkop nodig om deze op haar of zijn plek te zetten.

Waarde leren wat belangrijk is

Jiu-Jitsu zal kinderen leren dat hun waarde niet afhankelijk is van ras, geslacht, leeftijd of enig ander persoonlijk karakteristiek. De echte waarde van iemand ligt op hoe hard ze werken op de mat en hoe ze anderen behandelen.

Moraal van dit verhaal vechtsporten zijn goed voor de ontwikkeling van kinderen, zijn wij niet allemaal op jonge leeftijd begonnen? Het maakt je sterker en beter voorbereid op wat komen gaat in de weg naar volwassenheid. OSU!

Bekijk ook

Wie is Rico Verhoeven?

Wie is Rico Verhoeven?

Rico Verhoeven is een Nederlandse professionele kickbokser

Jiu Jitsu kerel slaat flater in straatgevecht! 'Ga nou neer'

Jiu Jitsu kerel slaat flater in straatgevecht! ‘Ga nou neer’ | video

Het is duidelijk dat de wannabe Jiu Jtisu'er helemaal geen

TJ Dillashaw voormalig kampioen bantamgewicht, heeft afscheid genomen van de UFC. Dillashaw onderging onlangs een uitgebreide schouderoperatie na zijn verlies tegen Aljamain Sterling in oktober tijdens UFC 280.

Oud-kampioen Dillashaw stopt bij UFC! ‘Totaal kapot’

Hij kreeg een schorsing van twee jaar

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page