Voetballers ga op vechtsport en scoor beter! Nieuws
Nieuws

Voetballers ga op vechtsport en scoor beter!

Voetballers ga op vechtsport en scoor beter!

Vechtsport en voetbal een goede combinatie. Voetballen en vechtsporten samen beoefenen, elk voordeel heeft een nadeel. Of toch niet?

Voetballers ga op vechtsport en scoor beter!

Dat men sommige sporten combineert is bekend, meestal wordt dat dan een beetje in dezelfde hoek gezocht. Zo zie je bijvoorbeeld tennissers die ook aan honkbal training doen, puur om hun backhand kracht te versterken (golf en tennis is geen goede combi overigens volgens ingewijden). Of neem als voorbeeld vechtsporters die hun trainingen met combat fitness combineren om hun spieren aan te sterken.

Voetbal en vechtsport, hoe dan?

Bij de meeste professionele voetbal clubs zijn grote fitness ruimtes ingericht, en laten wij eerlijk zijn veel prof voetballers zien er best afgetraind uit. Als je dit bijvoorbeeld afzet tegen wielrenners die gespierde benen hebben maar er voor de rest uit zien of dat zij uit een honger gebied vandaan komen. Let wel dat zij een grote sport prestatie leveren daar gelaten, maar een lichaam dient in verhouding te zijn, zeker met sport. Een onverwachte combi is wellicht vechtsport en voetbal, toch is dit niet eens zo gek.

Karate als kweekschool voor goede voetballers?

Afgelopen week speelde FC Utrecht op Malta een wedstrijd, daar werd flink gescoord door de Utrechtenaren. Speler Sean Klaiber wijdte zijn succes in de wedstrijd aan het feit dat hij vroeger aan karate had gedaan. En ja een vechtsport kan spelers helpen op een paar vlakken, denk aan; verdedigen, ontwijken en val technieken. aangezien sommige voetballers een ster zijn in het vallen moeten zij haast wel aan judo of jiu jitsu hebben gedaan. Een feit is dat veel Braziliaanse prof voetballers aan BJJ (Braziliaans Jiu Jitsu) doen, naast het krijgen van beter incaserings vermogen, kan het de overall prestaties op het veld ook verbeteren.

Een doodschop in de laatste minuut

Nu moet men wel oppassen met trappen tegen ledematen natuurlijk, echter krijgen voetballers het vaak flink te verduren. Stel je voor en goed getrainde vechtsport/voetballer, met keiharde schenen (door het harden op een bokszak). Loop daar maar eens tegenop als tegenstander. Dat kan flink aankomen, of wellicht een elleboog die wat meer gericht aan komt. Trapkracht gaat ook vooruit met vechtsport, echter moet men wel opletten op een doodschop in de laatste minuut, echter als zou dit een trap tegen een bal zijn die ook nog eens in het doel belandt zal niemand er bezwaar tegen hebben Behalve de verliezende partij natuurlijk!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws