Voetbal het geheim achter Muay Thai legende Buakaw Banchamek – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Voetbal het geheim achter Muay Thai legende Buakaw Banchamek

Voetbal het geheim achter Muay Thai legende Buakaw Banchamek

Terwijl miljoenen mensen FIFA World Cup 2018 in Rusland aandachtig in de gaten houden, ontmoeten de Kings of Muay Thai elkaar op het voetbalveld. Letterlijk. Een 19-seconden video verscheen op Instagram begin deze week, met de beroemde Saenchai PKSaenchaimuaythaigym naast Buakaw Banchamek en Sudsakorn Sor. Klinmee.

Lekker tegen elkaar trappen

De video toont de voormalige vier-divisie Lumpinee Boxing Stadium-kampioen, Saenchai schopt de bal weg, die vervolgens landt op de rug van Buakaw. De meester van de cartwheel-kick begint probeert het nogmaals, maar deze keer schopt de laatste, de tweevoudige K-1 World Max-winnaar, hem in de borst. Saenchai valt, terwijl de voormalige WKN World Super Lightweight-kampioen Sudsakorn de bal oppakt en deze naar hem terug gooit.

De video werd ook gepost op Twitter door een fan. “Muay Thai-legendes Saenchai en Buakaw tonen hun voetbalvaardigheden”, zegt het bijschrift. Bovendien suggereert een van de opmerkingen dat “dat voetbal het geheim is dat ze zo hard trappen”.

Kunst van Acht Ledematen

Saenchai, Buakaw en Sudsakorn zijn misschien wel de meest beroemde Muay Thai vechters aller tijden, naast de winnaar van de Contender Asia (2008) Yodsanklai Fairtex. Bij de vele gelegenheden vochten ze schouder aan schouder tijdens de “Thai Fight” evenementen in Thailand en Europa, en trachtten ze de wereld de authentieke “Kunst van Acht Ledematen”, Muay Thai, te demonstreren.

Bekijk ook

MMA-vechter (43) overlijdt na corona vaccinatie?

Bekend vechter en Kickboxing/MMA coach had geen gezondheidsproblemen

BREAKING: Isis Verbeek in Bare Knuckle MMA-gevecht tegen Kahaunaele

Isis Verbeek gaat blote vuist MMA-vechten

7 Weken: Weidman traint weer na gruwelijke beenbreuk

Chris Weidman is teruggekeerd naar de sportschool, zeven weken na zijn gruwelijke beenbreuk.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page