Video: Wladimir Klitschko kondigt zijn pensioen aan - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Video: Wladimir Klitschko kondigt zijn pensioen aan

Video: Wladimir Klitschko kondigt zijn pensioen aan

Wladimir Klitschko kondigt pensioen aan, er zal geen rematch komen tegen Anthony Joshua!

Anthony Joshua zal de lucratieve rematch niet krijgen, aangezien Wladimir Klitschko zijn pensioen uit het boksen heeft aangekondigd. Kort na de aankondiging van Klitchsko lag zijn website er geruime tijd uit door het aantal fans wat nieuwsgierig was naar zijn boodschap!

Geen rematch tegen Joshua

11 november was de geplande datum voor de erematch voor de zwaargewicht titel tussen Anthony Joshua en Wladimir Klitschko. Helaas zal dat niet doorgaan, aangezien de 41-jarige Oekraïense in plaats daarvan zijn pensioen uit het boksen heeft aangekondigd.

“Als amateur en een professionele bokser heb ik alles waarover ik gedroomd heb gekregen , en nu wil ik mijn tweede carrière na sport starten,” zei hij in een verklaring.

“Ik had me nooit hebben bedenken dat ik zo’n lange en ongelooflijk succesvolle bokscarrière zou hebben. Ik ben erg dankbaar voor dit. Dankzij iedereen die me altijd heeft ondersteund, vooral mijn familie, mijn team en mijn vele fans.”

De lange tijd zwaargewicht kampioen heeft ook een video opgenomen om over zijn beslissing uitleg te geven.

Lange sportreis

“Zevenentwintig jaar geleden begon ik met mijn sportreis. Het was de beste keuze voor een beroep zijn die ik ooit had kunnen maken. Door deze keuze heb ik over de hele wereld gereisd, nieuwe talen geleerd, zaken gedaan, intellectuele eigenschappen gebouwd, mensen in nood geholpen.

“Op een bepaald moment in ons leven moeten we onze carrières veranderen en ons klaar maken voor het volgende hoofdstuk. Natuurlijk ben ik hier geen uitzondering op.

“Ik verwacht en hoop dat mijn volgende carrière, die ik al een aantal jaren heb gepland en aan gewerkt heb, minstens zo succesvol zal zijn als de vorige, zo niet succesvoller”.

Een van de grootste zwaargewicht boksers

Klitschko is bekend als een van de grootste zwaargewicht boksers aller tijden en heeft een 64-5 record op zijn gedecoreerde professionele carriere die in 1996 begon. Voordien nam hij ook een Olympische gouden medaille in de Olympische Spelen van Atlanta in 1996 in ontvangst .

Zijn laatste wedstrijd was in de 11e ronde een verlies van TKO aan Joshua, na een nauwe en competitieve wedstrijd tegen de 27-jarige. De strijd bracht records, met 90.000 fans dei keken naar hun zwaargewicht gevecht in Londen.

Bekijk ook

'Klaar om te slopen!' UFC-ster Paddy The Baddy in top shape voor zaterdag

‘Klaar om te slopen!’ UFC-ster Paddy The Baddy in shape voor zaterdag

De Engelse MMA-ster ziet er goed uit

Karate expert vangt klappen tijdens verkeersruzie

Karate Wappie vangt klappen tijdens verkeersruzie | video

Goed kunnen vechten zegt niet dat je ook altijd zal winnen

Glory pakt verder uit met Rivals 5 in Mexico

Glory pakt verder uit met Rivals 5 in Mexico

Glory Kickboxing zet de volgende stap op het wereldtoneel

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page