VIDEO | UFC vechter onder druk gezet om nog één laatste ronde te incasseren Nieuws
Nieuws

VIDEO | UFC vechter onder druk gezet om nog één laatste ronde te incasseren

VIDEO | UFC vechter onder druk gezet om nog één laatste ronde te incasseren

De coaches van Pennington moedigde haar niet aan om te stoppen

Integendeel maar dwongen haar met het teruggaan naar de vijfde ronde en vertelde dat ze moest 'doorzetten', 'haar mentaliteit moest veranderen' en 'later wel zou herstellen'. Het was genoeg druk dat Pennington uiteindelijk besloot terug te gaan voor meer. Ik ben bang dat dit niet het opwindende verhaal is van een vechter die wordt aangemoedigd tot een laatste heldhaftige drijfveer om te knallen, wat volgde in die vijfde laatste ronde, was een absoluut slachtveld, een die eindigde met Pennington die in elkaar geslagen werd, stuk zat en uiteindelijk naar het ziekenhuis zou worden gestuurd.

Pennington was eigenlijk al helemaal op

Het geval Pennington is een schrijnend voorbeeld van wat in de praktijk kan gescheiden. Een deel van wat coaches doen, is atleten aanmoedigen om verder te gaan ondanks fysiek ongemak, het zou echter anders moeten zijn als het gezicht van de atleet al tot moes geslagen is en de vechter ongenadig geslagen en geschopt is door een superieure atleet. Te midden van alle mogelijke indicatoren dat een persoon niet tegen iemand zou moeten vechten, is een luisterend oor voor de vechter die op wil geven wellicht geen slecht idee.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws