Video: UFC legende opent eerste vechtsport museum van Nederland – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Video: UFC legende opent eerste vechtsport museum van Nederland

Video: UFC legende opent eerste vechtsport museum van Nederland

In 1993 nam Gordeau deel aan UFC 1, het eerste evenement van Ultimate Fighting Championship. In zijn eerste wedstrijd vocht hij tegen een 400 pond-sumoworstelaar Teila Tuli geplaatst in een gevecht dat slechts 26 seconden duurde. 

Met het gevecht tegen Tuli was ook gelijk de status van Gordeau in steen gezet, echter zoals met veel succesvolle vechtsporters zijn deze vaak alleen in het buitenland bekend, zo ook Gordeau destijds. In Den Haag heeft Gordeau een sportschool “Kamakura” waar zowel professionals en amateurs zich de traditionele vechtsporten eigen maken. Echter is het pand waar de sportschool in gevestigd is gedateerd en raakt in verval, en zal men gaan verhuizen.

Met de verhuizing zal er ook het eerste vechtsport museum van Nederland geopend worden, dat er nog niet wie beter dan Gordeau zou een dergelijk initiatief kunnen starten. Hij heeft getraind met de grote der aarde en met bekende acteur zoals Steven Seagal. Het museum vullen zal voor Gordeau geen probleem zijn, hij bezit diverse vechtsport gerelateerde voorwerpen en de verhalen er om heen zijn een mooie aanvulling.

Historie

‘Wij hebben in onze sportschool al veel historische spullen maar sommige leden van onze vereniging hebben thuis nog veel meer. Dat willen we bij elkaar brengen in het eerste vechtsportmuseum van Nederland.’ Verteld Gordeau aan Omroep west.

De nieuwe sportschool zal overigens het neusje van de zalm worden, zo zal deze gaan voldoen aan de hoogste Japanse eisen met het oog op de komende Olympische spelen van 2020. Naar alle waarschijnlijkheid verhuist de sportschool naar het oude HALO gebouw in Den Haag. Waar tevens het museum gevestigd gaat worden.

Bekijk ook

Video: Publiek knokt er op los bij UFC 262 wedstrijd

Op de tribunes van het Toyota Center braken gevechten uit,

KRAK: Andre Muniz BREEKT arm van Ronaldo Souza op UFC 262

Ronaldo Souza kon met een gebroken arm naar huis afgelopen nacht

Zelfmoord bekende Thaibokser die 200 gevechten had in de ring

De Thaibokser nam naar verluidt zijn eigen leven

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page