Video: UFC legende opent eerste vechtsport museum van Nederland Nieuws
Nieuws

Video: UFC legende opent eerste vechtsport museum van Nederland

Video: UFC legende opent eerste vechtsport museum van Nederland

Met het gevecht tegen Tuli was ook gelijk de status van Gordeau in steen gezet, echter zoals met veel succesvolle vechtsporters zijn deze vaak alleen in het buitenland bekend, zo ook Gordeau destijds. In Den Haag heeft Gordeau een sportschool "Kamakura" waar zowel professionals en amateurs zich de traditionele vechtsporten eigen maken. Echter is het pand waar de sportschool in gevestigd is gedateerd en raakt in verval, en zal men gaan verhuizen.

Met de verhuizing zal er ook het eerste vechtsport museum van Nederland geopend worden, dat er nog niet wie beter dan Gordeau zou een dergelijk initiatief kunnen starten. Hij heeft getraind met de grote der aarde en met bekende acteur zoals Steven Seagal. Het museum vullen zal voor Gordeau geen probleem zijn, hij bezit diverse vechtsport gerelateerde voorwerpen en de verhalen er om heen zijn een mooie aanvulling.

Historie

'Wij hebben in onze sportschool al veel historische spullen maar sommige leden van onze vereniging hebben thuis nog veel meer. Dat willen we bij elkaar brengen in het eerste vechtsportmuseum van Nederland.' Verteld Gordeau aan Omroep west.

De nieuwe sportschool zal overigens het neusje van de zalm worden, zo zal deze gaan voldoen aan de hoogste Japanse eisen met het oog op de komende Olympische spelen van 2020. Naar alle waarschijnlijkheid verhuist de sportschool naar het oude HALO gebouw in Den Haag. Waar tevens het museum gevestigd gaat worden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws