VIDEO: UFC kampioen Khabib Nurmagomedov's leven ernstig in gevaar? Nieuws
Nieuws

VIDEO: UFC kampioen Khabib Nurmagomedov's leven ernstig in gevaar?

VIDEO: UFC kampioen Khabib Nurmagomedov's leven ernstig in gevaar?

Hij ontmoette hierdoor ook een hele reeks controversiële politici en wereldleiders zoals de Russische president Vladimir Poetin, de Tsjetsjeense dictator Ramzan Kadyrov en de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan.

Met deze bezoeken heeft hij zich niet erg populair gemaakt onder diverse groepen, zo ook extremisten. De website Bloody Elbow publiceerde vandaag een artikel, waarin werd aangegeven dat Khabib zijn leven serieus in gevaar zou kunnen zijn.

Extreem voorbeeld

Zo wordt er gerefereerd aan twee video's, waarvan een die als voorbeeld wordt gezien hoe het uit de hand zou kunnen lopen. De video laat de voormalige Bellator-vedergewicht Shahbulat Shamhalaev zien, die werd neergeschoten in een modieus restaurant in Makhachkala.

Shamhalaev, die het restaurant binnen was gelopen gewapend met een pistool en een jachtgeweer om een ​​geschil op te lossen, werd van achteren beschoten door twee aanvallers (zie onderstaande video).

Terorristen

Op 24 november 2015 bevatte een video die naar verluidt werd vrijgegeven door de Islamitische Staat hoogtepunten uit de gevechten van Khabib Nurmagomedov in verschillende clips. De video, getiteld 'The Lone Wolf', riep op tot hernieuwde aandacht voor internationaal terrorisme.

De video bekritiseerde ook moslims als Nurmagomedov die vechten voor geld en entertainment in plaats van de islam te verdedigen op het slagveld. Het was een poging om de vechter te schande te zetten voor zijn keuze en hem tegelijkertijd neer te halen als een rolmodel voor moslims.

Jihadisten

In november 2018 publiceerde journalist Bilal Abdul Kareem op het YouTube-kanaal 'On the Ground News', een video uit het noorden van Syrië, deze was gericht aan Nurmagomedov.

Abdul Kareem, een Amerikaanse journalist die door de New York Times is bestempeld als een jihadistische propagandist, legde uit dat het Syrische volk niet blij was met de bezoeken van Nurmagomedov aan de Russische president Vladimir Poetin en Ramzan Kadyrov in Tsjetsjenië.

Diverse moorden

Er zijn diverse moorden gepleegd op vechtsporters uit de regio waar Nurmagomedov vandaan komt. Het zijn voor de gemiddelde westerling geen bekende namen, toch hebben al deze moorden een link tussen politiek en sport.

Gevreesd wordt dan ook dat Nurmagomedov zijn leven ernstig gevaar zou kunnen lopen, onder andere door zijn bezoeken aan voornoemde wereldleiders. Lees hier het gehele artikel van Bloody Elbow.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws