Home / Nieuws / VIDEO: UFC kampioen Khabib Nurmagomedov’s leven ernstig in gevaar?

VIDEO: UFC kampioen Khabib Nurmagomedov’s leven ernstig in gevaar?

Khabib Nurmagomedov’s dominante overwinning tegen Conor McGregor op UFC 229, heeft hem geen windeieren gelegd. De populariteit van de Adelaar bleef stijgen. Zo begon hij aan een overwinningsreis over de hele wereld om zijn prestatie te vieren.

Hij ontmoette hierdoor ook een hele reeks controversiĆ«le politici en wereldleiders zoals de Russische president Vladimir Poetin, de Tsjetsjeense dictator Ramzan Kadyrov en de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan.

Met deze bezoeken heeft hij zich niet erg populair gemaakt onder diverse groepen, zo ook extremisten. De website Bloody Elbow publiceerde vandaag een artikel, waarin werd aangegeven dat Khabib zijn leven serieus in gevaar zou kunnen zijn.

Extreem voorbeeld

Zo wordt er gerefereerd aan twee video’s, waarvan een die als voorbeeld wordt gezien hoe het uit de hand zou kunnen lopen. De video laat de voormalige Bellator-vedergewicht Shahbulat Shamhalaev zien, die werd neergeschoten in een modieus restaurant in Makhachkala.

Shamhalaev, die het restaurant binnen was gelopen gewapend met een pistool en een jachtgeweer om een ā€‹ā€‹geschil op te lossen, werd van achteren beschoten door twee aanvallers (zie onderstaande video).

De aanslag op Shahbulat Shamhalaev

Terorristen

Op 24 november 2015 bevatte een video die naar verluidt werd vrijgegeven door de Islamitische Staat hoogtepunten uit de gevechten van Khabib Nurmagomedov in verschillende clips. De video, getiteld ‘The Lone Wolf’, riep op tot hernieuwde aandacht voor internationaal terrorisme.

De video bekritiseerde ook moslims als Nurmagomedov die vechten voor geld en entertainment in plaats van de islam te verdedigen op het slagveld. Het was een poging om de vechter te schande te zetten voor zijn keuze en hem tegelijkertijd neer te halen als een rolmodel voor moslims.

Jihadisten

In november 2018 publiceerde journalist Bilal Abdul Kareem op het YouTube-kanaal ‘On the Ground News’, een video uit het noorden van SyriĆ«, deze was gericht aan Nurmagomedov.

Abdul Kareem, een Amerikaanse journalist die door de New York Times is bestempeld als een jihadistische propagandist, legde uit dat het Syrische volk niet blij was met de bezoeken van Nurmagomedov aan de Russische president Vladimir Poetin en Ramzan Kadyrov in Tsjetsjeniƫ.

Journalist Bilal Abdul Kareem

Diverse moorden

Er zijn diverse moorden gepleegd op vechtsporters uit de regio waar Nurmagomedov vandaan komt. Het zijn voor de gemiddelde westerling geen bekende namen, toch hebben al deze moorden een link tussen politiek en sport.

Gevreesd wordt dan ook dat Nurmagomedov zijn leven ernstig gevaar zou kunnen lopen, onder andere door zijn bezoeken aan voornoemde wereldleiders. Lees hier het gehele artikel van Bloody Elbow.

Bekijk ook

Eikels: Zoontje (2) bekende UFC-vechter uit vliegtuig gezet

Cody Garbrandt, voormalig UFC-kampioen is zwaar pissed op Southwest Airlines. De vechter reisde met zijn ...

Vetzak: Bokser mist gewicht met 20 kilo, gevecht afgezegd

Khalid Baker is boos en goed ook, de bokser zag zijn gevecht vandaag in Australie ...

‘Mijn tijd zit erop’: Ontslagen UFC’er Overeem geeft verklaring

Alistair Overeem is niet langer onderdeel van de vechters stal bij de UFC. De Nederlandse ...

Tekst kopiƫren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page