Video: Transgender Muay Thai vechter NongRose verslaat veteraan Kompayak Singmanee Nieuws
Nieuws

Video: Transgender Muay Thai vechter NongRose verslaat veteraan Kompayak Singmanee

Video: Transgender Muay Thai vechter NongRose verslaat veteraan Kompayak Singmanee

Bangkok's Rajadamnern stadium gonsde van het gejuich voor een Muay Thai partij, maar het was niet zomaar een gevecht.

Gisteren vond het langverwachte gevecht tussen de controversiële transgender Muay Thai vechter NongRose Bancharoensuk, en oudgediende Kompayak Singmanee (48 jaar) plaats. De verwachtingen waren hoog voor dit uitzonderlijke gevecht, immers een zogenaamde "lady boy", die het opneemt tegen een gepensioneerde grootheid uit het Muay Thai.

Geen andere tegenstanders

Men vraagt zich misschien af of er geen andere tegenstanders zijn voor NongRose, nou daar kan men zich terdege in vergissen, sterker nog men staat in de rij om tegen haar te vechten! Al eerder berichten wij over het aankomende gevecht, dat nogal wat teweeg bracht in Thailand. Echter is het transgender zijn aldaar redelijk geaccepteerd, en waarom zouden dit soort gevechten ook niet zijn toegestaan?

Geen freakshow

Alhoewel een gevecht als deze tussen een transgender persoon en iemand van de mannelijke sexe wellicht gezien kan worden als een freakshow, is dit niet de bedoeling. Onze correspondent in Thailand had al eerder een gesprek met NongRose, en die vertelde een punt te willen maken. Een punt over het feit dat transgenders bestaan in alle lagen van de maatschappij, en dus ook in de vechtsport. En zij hoopt dat haar gevechten zullen bijdragen aan de acceptatie van transgenders, waar dan ook!

Bekijk onderstaand het gevecht van gisteravond

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws