VIDEO: Taekwondo prof redt hond van verdrinkingsdood in Amsterdam Nieuws
Nieuws

VIDEO: Taekwondo prof redt hond van verdrinkingsdood in Amsterdam

VIDEO: Taekwondo prof redt hond van verdrinkingsdood in Amsterdam

Professioneel Taekwondo vechter Khaidem Neblett redt het leven van een hond in nood

Kou is hij niet echt gewend Khaidem Neblett, maar dat weerhield de Prof Taekwondo vechter niet om het ijskoude water in het Amsterdamse Vondelpark in te duiken en een hond van een gewisse dood te redden, dit alles gebeurde afgelopen dinsdag. Khaidem aarzelde geen ogenblik toe hij een hond in nood op het ijs zag en deze ineens door het ijs heen zakte, hij ontdeed zich van zijn boven kleding en dook zonder twijfel het water in.

Bibberend van de kou gestrand op een eilandje

"Ik zou me hopeloos voelen bij de gedachte dat een hond, of welk leven dan ook, daar zomaar zou zinken," zo vertelde hij de lokale TV zender AT5. Ik kwam bij de hond terecht en samen sommen wij naar een eilandje toe. "In het begin had hij er nog wel pret in, maar dat veranderde snel," zegt Ilona de eigenaresse van de hond. Neblett strandde in slechts zijn boxer op het eilandje en werd al snel bevangen door de kou.

In Amsterdam voor een taekwondo kamp

De hulpdiensten waren onderweg en nadat zij arriveerden werd er snel hulp ingezet zoals warmte dekens. Duikers van de brandweer kwamen met een geïmproviseerd vlot naar het eilandje en haalden Gebleet en de hond veilig naar de kant. Neblett is in zijn thuisland Trinidad en Tobago geen onbekende; hij is daar een van 's lands beste taekwondoka's en vecht op hoog niveau als prof. Hij is in momenteel Amsterdam voor een taekwondo kamp om zijn vecht technieken aan te scherpen. Wellicht geen wereldkampioenschap nieuws maar in onze ogen is Neblett zeker een kampioen te noemen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws