Video: MMA-vechter trapt 'nep' Bruce Lee bruut knock-out Nieuws
Nieuws

Video: MMA-vechter trapt 'nep' Bruce Lee bruut knock-out

Video: MMA-vechter trapt 'nep' Bruce Lee bruut knock-out

Een gevecht tussen MMA versus traditionele vechtsporten in China eindigt in een brute KO.

Het lijkt misschien op een scene uit de nieuwste film van Quentin Tarantino 'Once upon a time in Hollywood' waar de kijkers een stukje Bruce Lee te zien krijgen, maar de namaak Bruce Lee in de video maakt hard kennis met de Mixed Martial Arts oftewel MMA.

De discussie dat Kung Fu beter is dan elke andere vechtsport is in China is al een lange tijd gaande. De Chinese overheid doet er alles aan om het stukje 'Kung Fu erfgoed' te beschermen en gaat tot extreme maatregelen over. Zo werd de MMA-vechter Xu Xiaodong statenloos gemaakt voor het verslaan van een Wu Shu meester.

Plat op je bek

Maar even terug naar de video die opgenomen is in een winkelcentrum en van commentaar is voorzien. Wij zien hier een man gekleed in een jumpsuit dat Bruce Lee gebruikte in een van zijn films. De Kung Fu artiest was de zoveelste die wilde bewijzen dat Kung Fu een sport is om rekening mee te houden.

Echter duurt het gevecht niet echt lang en moet ook deze verdediger van de edele vechtkunst het onderspint delven tegen de brute kracht die een MMA-vechter op zijn tegenstander los kan laten. Of de Chinese overheid ook hier actie op zal ondernemen laat zich raden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws