VIDEO: Gehate politie 'nekklem' weer in opspraak - Vechtsport Info
Home / Nieuws / VIDEO: Gehate politie ‘nekklem’ weer in opspraak

VIDEO: Gehate politie ‘nekklem’ weer in opspraak

Er is heel wat gedoe geweest de afgelopen weken over de nekklem zoals door de politie ingezet. Zelfs de vechtsport branche in Nederland ging zich er mee bemoeien.

De Amerikaanse burger George Floyd overleed aan de gevolgen van een door de politie ingezetten nekklem. Echter zeggen voorstanders van de techniek dat de nekklem op Floyd niet die is zoals hij gebruikt zou moeten worden. In het geval van Floyd klemde een politieagent met zijn knie alle lucht af.

Enkele vechtsporters namen het op zich om een demo te geven waarin de nekklem op de juiste manier werd uitgevoerd. Ook opperde men om het Nederlandse politieapparaat te trainen op het juiste gebruik. Goede intenties die door tegenstanders werden afgedaan als een ‘slaatje’ slaan uit iemands dood.

Negatief

In Nederland wordt gesproken de nekklem geheel af te schaffen, let wel pas bij de komst van een gedegen stroomstoot wapen. Dat kan nog wel even duren want een definitieve keuze is nog n iet genomen. Afgelopen weekend kwam de nekklem weer negatief in het nieuws.

In New York werd een politieagent geschorst die een nekklem inzette tegen een reeds geboeide arrestant. Er werd zelfs videomateriaal van vrijgegeven door de NYPD zelf. Dit veroorzaakte flink wat commotie waarop besloten werd een van de politieagenten te schorsen. Het incident bewijst eens te meer dat de discussie om de nekklem nog niet is afgesloten.

Bekijk ook

‘Mike Tyson (55) vecht in februari tegen Logan Paul (26)’

Moet Mike Tyson dit nu echt wel willen?

Gökhan Saki! ‘Mijn vuisten zullen spreken’ (video)

Het gevecht tussen McSweeney en Saki wordt door experts aangemerkt als een van de meest spannendste van het evenement.

RINGS Beverwijk ondanks Glory uitverkocht! ‘Kickboks event populair’

Waardige vechters voor een Nederlandse titel

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page