VIDEO: Eeuwenoude voorloper van het Muay Thai herleeft Nieuws
Nieuws

VIDEO: Eeuwenoude voorloper van het Muay Thai herleeft

VIDEO: Eeuwenoude voorloper van het Muay Thai herleeft

Muay Thai (Thais boksen) wereldwijd bekend vindt zijn oorsprong in bokator

Bekend in de geschiedenis, werd bokator dus vermoedelijk ongeveer 2000 jaar geleden ontwikkeld. Bewijzen van het wijdverspreide gebruik ervan zijn te vinden in etsen op de muren en andere religieuze monumenten van het 12e-eeuwse Angkor Wat-tempelcomplex in Cambodja. "Angkor Wat is gecreëerd om het land en het Khmer-rijk te beschermen", zegt San Kim Sean. "Ze bouwden een sterk leger op dat bokator gebruikte." Hij zegt dat terwijl regionale sporten zoals Muay Thai (Thais boksen) wereldwijd bekend zijn, hun oorsprong komt van bokator. Dit komt omdat het Khmer-rijk uitgestrekte delen van Zuidoost-Azië, inclusief grote delen van Thailand, tijdens zijn hoogtepunt in de 12e en 13e eeuw bedekte.

Nog niet in Europa

Het Bokator is nog niet echt in Europa te beoefenen, wie kennis wil maken met deze sport zal naar Cambodja moeten afreizen. Daar maakt het inmiddels een flinke oplevering mee en wordt zelfs op scholen toegevoegd aan het verplichte sportles cluster. Het is mooi om te zien dat oude vechtsporten een nieuwe kans krijgen, want ergens is altijd een oorsprong ook van jouw favoriete vechtsport.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws