VIDEO | Eerste legale Bare Knuckle toernooi groot succes! Nieuws
Nieuws

VIDEO | Eerste legale Bare Knuckle toernooi groot succes!

VIDEO | Eerste legale Bare Knuckle toernooi groot succes!

De meest herkenbare namen op de kaart die we kennen waren voormalig UFC-vechters, Ricco Rodriguez en Bec Rawlings, en de bokslegende Bobby Gunn. De 40-jarige Rodriguez is een voormalig zwaargewicht kampioen van UFC die overwinningen heeft behaald op Randy Couture, Andrei Arlovski, Jeff Monson en nog veel meer. Hij hoopte een naam voor zichzelf te maken in een geheel nieuwe sport.

Bare knuckle toernooi met veel bekende vechters

Na vier verliezen te hebben geleden, werd de 29-jarige Aussie Bec Rawlings vorige maand door de UFC vrijgelaten en hoopte ze dingen om te draaien tegen een bokser met de naam Alma Garcia. Dit inaugurele blote boksevenement zou enigszins incompleet zijn geweest als het geen absolute legende van de sport, Bobby Gunn, bevatte.

De strijd van Ricco Rodriguez tegen Lewis Rumsey was topper om te zien; Hoewel hij korter was, leek Rumsey terughoudend om deel te nemen, dus werkte Rodriguez van buitenaf. Hij landde een aantal fatsoenlijke stoten en hoewel hij niet in staat was Rumsey knockout te krijgen, kreeg Rodriguez het voordeel van de juryleden, die de wedstrijd 50-45, 50-45, 48-47 in zijn voordeel scoorde.

Bec Rwalings The Queen of Bare-Knuckle Boxing

In schril contrast met dat gevecht was de partij van Bec Rawlings met Alma Garcia. Garcia kwam onvervaard op Rawlings af, Rawlings moest even incasseren, maar nadat zij die eerste storm had doorstaan, ging de Australische knokker aan de slag en landde een paar harde slagen vanaf de buitenkant en in de clinch. Terwijl Garcia's gezicht een bloederige puinhoop werd, werd de wedstrijd aan het einde van de tweede ronde gestopt. Naderhand uitte een extatische Rawlings haar liefde voor de sport en zei dat ze bekend wilde worden als 'The Queen of Bare-Knuckle Boxing'.

Met een ongelooflijke record van 71-0 en alle 71 van die overwinningen die door knock-out komen, wordt de 44-jarige Bobby Gunn beschouwd als de Bare knuckle koning. Hij toonde dat het in zijn 72e gevecht terwijl hij boks veteraan Irineu Beato Costa Jr naar het canvas verwees. Ondanks dat hij vijf centimeter korter was dan zijn tegenstander, slaagde Gunn er gemakkelijk in om aan de binnenkant te komen en Costa Jr neer te halen met een harde leverstoot. Hij was daar amper van hersteld toen Gunn hem opnieuw herhaalde. Deze keer zou er geen back-up meer zijn als Costa Jr werd uitgeteld en Gunn naar een 72-0 record ging.

In slechts 18 seconden knock-out

Maar zonder twijfel kwam het hoogtepunt van de avond in de zwaargewicht wedstrijd tussen Sam Shewmaker en voormalig Bellator vechter Eric Prindle. De wedstrijd duurde slechts 18 seconden, maar dat was genoeg tijd voor Shewmaker om een ​​absoluut enorme bovenhandse rechtse op Prandle's te laten landen die hem deed crashen op het doek. Shewmaker gaat verder naar de kwartfinales van het Bare Knuckle Fighting Championship Heavyweight Tournament, dat later dit jaar zal plaatsvinden.

Een ander hoogtepunt kwam toen TUF 14-halve finalist en UFC-dierenarts Johnny Bedford aan de slag ging met Nick Mamalis en zichzelf een indrukwekkende tweederonde TKO verdiende. Al met al was het een ongelooflijke gebeurtenis die een goed voorteken is voor de toekomst van de sport. Natuurlijk, het was ruw, rauw en bloederig, maar dat is precies waarom er in de eerste plaats veel fans op wan afgekomen..

We kunnen niet wachten op de volgende!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws