Verwoestende trap in het kruis tijdens MMA gevecht - AUW! - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Verwoestende trap in het kruis tijdens MMA gevecht – AUW!

Verwoestende trap in het kruis tijdens MMA gevecht – AUW!

Pijnlijke lies na trap in de schaamstreek!

Schoppen in het kruis zijn een ongelukkig onderdeel van MMA en overige vechtsporten die vrij regelmatig voorkomen met wisselende niveaus van blessures. Ondanks dat de vechters toques en andere bescherming dragen, zal je het nog steeds voelen, zelfs de geringste trap komt hard aan.

Ook, als je toque niet 100% goed past, kunnen zaken zoals wij noemen het beestje maar even bij de naam “de balzak of teelballen” eruit glijden en onder de bescherming uitkomen, die waarschijnlijk nog meer pijn doet als je daar wordt geraakt.

Recht in de ballen

In een MMA vechten van10 juni 2017 op het evenement ‘Road FC 39 – Road Fighting Championship 39’ zien we een voorbeeld van een BRUTALE trap in de schaamstreek die het gevecht voorlopig beëindigt omdat de ontvanger niet kan doorgaan.

De ontvanger van de trap is de Chinese MMA-vechter Aorigele en u kunt uit zijn reactie zien dat de toevallige treffer enige ernstige schade heeft veroorzaakt. Het lijkt erop dat de door zijn tegenstander, Hyun Man Myung, geplaatste trap uitgevoerd werd met de schenen, in plaats van met de voet die we normaal gezien in dit soort gevallen zien, dus het is geen wonder dat het zoveel schade heeft aangericht.

Meestal in deze gevallen, wanneer de binnenkant bovenbeen wordt geraakt, glijdt de voet van het been af naar beneden, maar in dit geval is het een volle trap recht in het kruis.

Road FC publiceerde eerder een verklaring over de toestand van Aorigele, en er is gerapporteerd dat Aorigele direct na deze wedstrijd naar het ziekenhuis werd gebracht, maar later naar huis mocht werd zonder enige blijvende schade te lijden.

Over Aorigele

Aorigele is oorspronkelijk van de binnenlandse Mongolische provincie van China, hetzelfde robuuste binnenland dat veel van China’s topvechters produceert. Hij begon te worstelen als een klein kind en werd geïdentificeerd als een topperspectief terwijl hij nog maar een tiener was van de legendarische Chinese Sanda-coach Zhao Xuejun. Aorigele is nu onderdeel van Xian Sports Academy’s elite battle team en vult zijn training bij China Top Team in Beijing aan.

Met een 39-6 Sanda-record en het Inner Mongolië State Sanda Championship op zijn naam heeft Aorigele de bijnaam Tornado voor zijn handelsmerk Sanda-style hip throws verdiend. Aorigele is sinds 17 jaar in de professionele MMA begonnen met een lange carrière die China vertegenwoordigt op het internationale MMA-podium.

Bekijk ook

Voormalig UFC-kampioen Rashad Evans (41) maakt rentree

Voormalig UFC-kampioen Rashad Evans breekt zijn pensioen af, vertelde zijn manager, Ali Abdelaziz gisteren, aan ESPN's Brett Okamoto.

VIDEO: Vechter neer na dodelijke elleboog en knie

Boksen met de blote vuist is inmiddels al geen unicum meer, MMA-vechten zonder handschoenen wel.

Conor McGregor uitgedaagd voor wedstrijd door bokskampioen

Julio Cesar Chavez Jr, moet de boksring nog in dit weekend tegen UFC-legende Anderson Silva, ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page