'Verkrachtingen, moord en chaos': Oekraïens MMA-kampioen deelt video Nieuws
Nieuws

'Verkrachtingen, moord en chaos': Oekraïens MMA-kampioen deelt video

'Verkrachtingen, moord en chaos': Oekraïens MMA-kampioen deelt video

Yaroslav Amosov, Oekraïens Bellator MMA kampioen deelt schrijnende details over de strijd tegen Rusland. Amosov blijft vechten. Niet in de kooi, maar daarbuiten terwijl hij zijn land verdedigt tegen de Russische invasie.

Kampioen Amosov zou volgende maand zijn titel moeten verdedigen tegen Michael Page in Bellator 281 in Londen. Echter, nadat hij zijn familie vorige maand bij de Russische militaire invasie naar een veilige zone had geëvacueerd, trok Amosov zich terug uit de wedstrijd en keerde terug naar Oekraïne om tegen de Russen te vechten.

,,Onze vijanden kwamen met wapens naar Oekraïne en zorgden voor chaos", zei Amosov in een video die hij zaterdag poste op social media. “Ik en mijn vrienden besloten om ons land, onze stad, te helpen verdedigen en we sloten ons aan bij de territoriale verdediging van onze stad Irpin."

Dood en verderf

,,Russische soldaten bombardeerden huizen, doodden burgers, verkrachtten vrouwen. Ze vermoordden mensen in auto's. Mensen wilden gewoon het bezette gebied verlaten. Ze wilden gewoon leven." Ook verteld Amosov over de Bellator titelriem die zijn moeder verstopte in de kelder van haar huis. ,,Tijdens de eerste oorlogsdagen bleef mijn moeder thuis."

,,Maar toen het gevaarlijk werd, rende ik naar haar toe en haalde haar over om te vertrekken”, zei Amosov. ,,En toen mijn moeder aan het inpakken was, verstopte ze de riem in de kelder. Het is goed dat ze het deed, want ik was bij haar thuis. Tijdens de bezetting waren er plunderaars die haar appartement verwoestten. Mijn familie is veilig. Ik was bij mijn vrouw en zoon. We rustten. Nu ga ik terug naar Irpin om te vechten.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws