VERKOOP JE VECHTER Nieuws
Nieuws

VERKOOP JE VECHTER

VERKOOP JE VECHTER

VERKOOP JE VECHTER

Foto: Jeff Chiu/Associated Press
Foto: Jeff Chiu/Associated Press

Met enig onbegrip lees ik de op en aanmerkingen van sportschool eigenaren en trainers over het niet willen plaatsen van vechters op gala’s. Mogelijk dat deze mensen onduidelijk is hoe een commercieel systeem werkt. Velen werken uit hobby aan de sport en geven eerder geld toe dan dat ze verdienen, zij werken uit passie een promotor uit winst oogpunt.

Eerst de vraag beantwoorden die iedereen op de tong ligt. Waarom organiseert iemand gala’s?
• Om de eigen sportschool te promoten, dit zijn kleine lokale evenementen
• De sport bekend te maken. Dit stadium zijn wij allang voorbij,
• Uit commercieel oogpunt.
Gala’s worden gesponsord door ondernemingen of individuen. Zij stoppen hun geld in dit soort evenementen om diverse redenen;
• Om naamsbekendheid te krijgen
• Een merk onder de aandacht te brengen
• Uit liefde voor de sport
• Om een wederdienst te organiseren
Veel sponsoren hebben geen duidelijk commercieel oogpunt. Dit is opvallend want in het buitenland hebben sponsoren een duidelijk inbreng in de organisatie. Dit word in Nederland niet verwacht. Dit is een duidelijk verbeterpunt voor organisatoren.

Waarmee genereerd een organisator inkomsten? Veel mensen denken dat organisatoren zich vooral bezig houden met louche zaken zoals;
• Geld witwassen
• Netwerk organisatie
• Criminele zaken
Echter is dit bijna onmogelijk geworden door controles van overheid, de eigen leden en medewerkers, sociale controle en andere zaken. Dit zijn daarom ook geen inkomsten bronnen waarop gerekend kan worden.

Een gala is niet langer een sport evenement met uitsluitend liefhebbers en vrijwilligers

Blijft over dat een organisator een gala enorm moet promoten als een entertainment. Een gala is niet langer een sport evenement met uitsluitend liefhebbers en vrijwilligers. Dit stadium is het gala allang voorbij. Een gala organiseren stuit op buitensporige kosten voor “security”, organisatorische regels , bonds- en vechters gelden en ga zo maar door. Enorme uitgeven die eerst moeten voorgeschoten alvorens er inkomsten zijn. Iedereen verwacht en moet betaald worden ongeacht de inkomsten.

Om de inkomsten van deze entertainment hoog te krijgen zet de organisator mensen op het programma die stoelen verkopen. Mensen die een fan – basis hebben. Populaire vechter en publiekstrekkers. Kortom mensen die geld in de la brengen. Kan jouw vechter dat?

De meeste vechters zijn sportmensen die een kleine sociale kring hebben, zich niet om populariteit bekommeren en er vaak ook niet goed mee om kunnen gaan. Dit is bijvoorbeeld in Amerika wel even anders. Daar krijgen vechters direct al populariteit trainingen. Ze zijn actief op sociale media en creëren een eigen fan-basis. Wil een vechter doorbreken zal hij voldoende stoelen moeten verkopen om zowel de eigen gage als de “winst” voor het gala op leveren.

De plicht van een sportschool

Is de vechter verantwoordelijk voor de populariteit of is dit de “plicht” van de sportschool? Deze vraag kan ik beantwoorden door beiden dezelfde taak te geven omdat het belang gelijk is. Zowel de sportschool als de vechter hebben belang bij een goede stoel verkoop. Allereerst voor de directe inkomsten maar tevens voor de toename van sporters op de school en het aantrekken van sponsors voor de vechter. De vechter is pas interessant als die zich kan verkopen met daarbij in het kielzog de namen van sponsors. Het is de “plicht” van een vechter zich als een promotor van de sponsors te gedragen. Dit is niet vrijwillig maar een overeenkomst die vechter en vaak sportschool aangaat met een sponsor.

De vechter is niet meer de sportman/vrouw van vroeger. Het is een entertainer die de ring in gaat om een goede CV neer te zetten voor de toekomst. Het maakt niet meer uit of die toekomst in kampioen gordels of enorme bedragen ligt. Ook het bedrijfsleven kijkt uit naar een doorzetter en dat komt naar voren op de CV. Als vechter is er daarom veel te winnen bij een betrouwbaar gedrag.

De vechter moet beseffen dat populariteit verkoopt en trouw aan zowel sportschool als sponsors loont. De sportschoolhouder moet beseffen dat de relatie en promotie van de vechter goed is voor de eigen inkomsten van zowel nieuwe leden als trouw van oud gedienden. Het is van belang dat alle partijen beseffen dat we in een nieuwe situatie zijn beland. De vechter moet stoelen verkopen om op gala’s te kunnen draaien. Doe je dat niet, ook al ben je nog zo’n groot talent, zal het erg moeilijk worden om nog aan de bak te komen.

Wil je weten hoe je een promotie campagne aanpakt? Neem eens contact op met Arnaud van der Veere van Force One: arnaudveere@gmail.com

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws