Verbod Kickboksevents 'Hoe zit het met voetbal' Nieuws
Nieuws

Verbod Kickboksevents 'Hoe zit het met voetbal'

Verbod Kickboksevents 'Hoe zit het met voetbal'

De laatste tijd is het kickboksen negatief in het nieuws mede door de rellen bij Glory 80 in Hasselt. Maar ook blijkt dat er lokaal best wel wat mis gaat op events. Angst dat oude tijden herleven en er een verbod komt lijkt sommige fans in de greep te houden.

De rellen op Glory 80 staan nog vers in het geheugen. Videobeelden van rondvliegende stoelen, vechten en angstige fans gingen viraal op social media. Voetbal hooligans die zouden zijn meegekomen met Arek Wrzosek die inmiddels is ontslagen door Glory, veroorzaakte flinke paniek.

Angstige momenten

Gelijk gingen de hakken in het zand en lijkt er sprake van verscherpt toezicht op kickboks events. Berichten die onze redactie bereikten dat er op lokale events van alles mis gaat worden door de Vechtsportautoriteit erkend. Zo zouden fans zonder te worden gefouilleerd te worden naar binnen kunnen en wordt er gevechten tussen aanhangers en zelfs fakkels afgestoken. ,,Dit alles werkt niet mee in het veilig houden van de events. "

Er ontstond jaren geleden een anti lobby tegen het kickboksen, mede door geweldsincidenten en zelfs schietpartijen op events. De laatste paar jaar leek de sport helemaal uit dat dal te zijn gekropen. Inmiddels zijn de vechtsportorganisaties hard bezig extra maatregelen te nemen. Glory kondigde dit zelfs aan.

Camera toezicht

Ook is een van de organisaties voornemens om camera's boven het publiek te hangen om excessen vast te leggen en eventuele veroorzakers te identificeren en aan te pakken. De vraag blijft waarom er zo met een loep naar het kickboksen wordt gekeken. Een fan die ons mailde stelde vraag; ,,Leuk allemaal een paar incidenten op kickboksevents, maar hoe zit het met voetbal. Daar gaat het al jaren mis en zijn ook geen echte verboden", aldus de fan.

De KNVB vaardigt wel stadion verboden uit aan supporters die zich misdragen, soms zelfs voor jaren. Maar om nu een hele sport zoals het kickboksen te gaan verbieden? De bal lijkt nu te liggen bij de vechtsportorganisaties. Deze zijn tenslotte eindverantwoordelijk voor de gang van zaken. In de tussentijd kijken de fans met bezorgdheid toe wat er gebeuren gaat. Wellicht zijn net als de KNVB events verboden voor zich misdragende fans een optie?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws