Verbod groot kickboksgala! 'Angst voor geweld voetbalhooligans'
Home / Nieuws / Verbod groot kickboksgala! ‘Angst voor geweld voetbalhooligans’

Verbod groot kickboksgala! ‘Angst voor geweld voetbalhooligans’

Verbod groot kickboksgala! 'Angst voor geweld voetbalhooligans'

Het Max Pain kickboks en MMA gala van aanstaande zaterdag 17 september mag geen doorgang vinden. De burgemeester van Genk in België heeft een verbod ingesteld uit vrees voor de komst van rivaliserende voetbalhooligans.

De organisatie van het Max Pain gala, meldt de annulering op haar social media; ,,Beste vechtsportliefhebbers, zoals een deel van jullie het al hebben vernomen, zal ons gala op 17 september 2022 verplaatst worden wegens veiligheidsredenen. ” Het gala wat ook door Nederlandse fans bezocht zou worden is de wacht aan gezegd.

Hooligans

De hard kern van voetbalclub Standard Liège zou gelinkt zijn aan een van de vechters die op het gala de ring in zou gaan. De vechter uit Sint-Truiden zou naar verluidt gesteund worden door ruim 200 van de leden van de harde kern.

Een andere vechter die banden zou hebben met ‘De Casuals’ een van de harde kerngroepen van voetbalclub KRC Genk, zou ook op het gala vechten. Gevreesd werd dat de twee groepen elkaar zouden treffen en dat dit uit de hand zou lopen. De burgemeester besloot daarom uit voorzorg het gala te verbieden.

Glory

,,Het is heel jammer, maar veiligheid is voor ons prioriteit, we staan achter de beslissing van de burgemeester!”, aldus Muay Thai Genk. Ons gala gaat op een later datum doorgaan (wij hopen op 8 oktober), we wachten nog op bevestiging en houden brengen jullie zo snel mogelijk op de hoogte.”

In maart dit jaar liep het in Hasselt ook al flink uit de hand tijdens het Glory 80 event. Poolse voetbal hooligans die waren mee gekomen met kickbokser Arek Wrzosek veroorzaakten rellen. Hierdoor werd het event ter plekke onderbroken.

Bekijk ook

Agentje boksen loopt verkeerd af! 'GTA in het echt' (video)

Agentje meppen loopt verkeerd af! ‘GTA in het echt’ (video)

Agressie op straat komt in alle vormen voor.

Pereira huurt oud rivaal Belgaroui in voor UFC titelgevecht met Adesanya

Pereira huurt Glory rivaal Belgaroui in voor UFC titelgevecht

Alex Pereira heeft de hulp ingeroepen van

UFC'er Chimaev Russisch leger in? 'Paspoort afgepakt, kan land niet uit'

UFC’er Chimaev Russisch leger in? ‘Paspoort afgepakt, mag land niet uit’

Khamzat Chimaev zijn paspoort is in beslag genomen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page