Vechtverbod! NL-vechtsporters verplicht aan de dopingtests Nieuws
Nieuws

Vechtverbod! NL-vechtsporters verplicht aan de dopingtests

Vechtverbod! NL-vechtsporters verplicht aan de dopingtests

De Nederlandse Vechtsportautoriteit kondigde vandaag in haar nieuwsbrief aan dat er vanaf nu in de vechtsport verplichte dopingcontroles gehouden zullen gaan worden. Wat al een normale zaak was bij profs geldt nu voor elke vechter die aan wedstrijden meedoet.

Vanaf nu worden in de vechtsport dopingcontroles gehouden. Alle houders van een Fightpassport moeten akkoord gaan met dopingcontroles. ,,Het is belangrijk dat alle wedstrijdvechters daarvan op de hoogte zijn en ermee instemmen", meldt de VA.

Gratis cursus volgen

Als vechters niet akkoord gaan wordt hun zogenaamde hun VA-nummer ongeldig en kunnen deze in Nederland geen wedstrijden meer vechten. Om vechters warm te krijgen voor de dopingcontroles kunnen zij een korte gratis online cursus volgen. Deze wordt gegeven door de Dopingautoriteit waarmee de VA een overeenkomst sloot.

Deelnemende vechters die de cursus succesvol voltooid hebben, ontvangen een officieel certificaat. Behalve de invoering van dopingcontroles stelde de VA nog een regel in. Alleen sportscholen met een Vechtsportautoriteit keurmerk mogen vechters inzetten in wedstrijden in ons land.

Deze regel gaat op 1 september 2022 in. De VA moedigt vechters aan er bij hun sportschool op aan te dringen of deze het Keurmerk op tijd gaan halen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws