Vechtstijl Chakuriki 50 jaar! 'Dit veranderde de vechtsportwereld' Nieuws
Nieuws

Vechtstijl Chakuriki 50 jaar! 'Dit veranderde de vechtsportwereld'

Vechtstijl Chakuriki 50 jaar! 'Dit veranderde de vechtsportwereld'

Thom Harinck is de grondlegger van 'Chakuriki' en een van de pioniers van het kickboksen in ons land. Chakuriki 50 bestaat inmiddels 50-jaar, met de nu 78-jarige Harinck nog steeds als fit voorbeeld dat vechtsport je jong houdt.

Shihan Harinck heeft veel kampioenen opgeleid, grote namen als Badr Hari en Peter Aerts zijn er voorbeelden van. Maar ook buitenlandse vechters waaiden binnen bij de sportschool van de grootmeester zoals de inmiddels overleden Kroaat Branko Cikatic. In de tijd van de beroemde K-1 maakte Harinck en zijn vechters furore, en werd de palen geslagen voor het kickboksen.

Niet alleen in ons land wordt Harinck als een grootheid gezien. Ook in het buitenland waar inmiddels dependances ontstonden van Chakuriki wordt het vuur doorgegeven. Zo zijn er sportscholen in Brazilië en Rusland waar in de geest van Chakuriki les wordt gegeven. Dit jaar is het jublieum, echter wordt deze niet in ons land gevierd.

Het begint nu pas

De festiviteiten vinden plaats in Kroatië waar Harinck en zijn gezien hun tweede huis hebben. Het wordt groots aangepakt en zelfs de burgemeester van de stad Vodice/Sibenik. De vechtstijl 'Chakuriki' ontwikkeld door Harinck betekend ontleende kracht. En juist die kracht lijkt Harinck op 78-jarige leeftijd nog steeds in zich te hebben.

Tegen Fighting Network Magazine die ruim aandacht geven aan het Chakuriki jubileum zegt Harinck. ,,Er komen steeds meer Chakuriki vestigingen. Er en zijn plannen om samen met Zlatko Bajic grote gala's gaan promoten. Het gaat nu pas beginnen. " Meer lezen klik dan hier!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws