VECHTSPORTERS OPGELUCHT: ‘We mogen weer 1 op 1 sparren’ – Vechtsport Info
Home / Nieuws / VECHTSPORTERS OPGELUCHT: ‘We mogen weer 1 op 1 sparren’

VECHTSPORTERS OPGELUCHT: ‘We mogen weer 1 op 1 sparren’

VECHTSPORTERS OPGELUCHT: 'We mogen weer 1 op 1 sparren

De vechtsporters in Nederland kunnen opgelucht adem halen, er mag weer volop getraind worden en wedstrijden worden gehouden. De hoop is dat alles weer snel op gang komt.

Er is hard gewerkt om de sporters weer aan de gang te krijgen zo werd duidelijk in de persconferentie door premier Rutten van woensdagavond. Ook de vechtsporters kunnen weer terug naar normaal na maanden alternatieven te hebben gezocht.

De Vechtsportautoriteit heeft zich ingespannen om vanuit de branche samen met bondgenoten bij andere sporten, actief te lobbyen bij de politiek om ´contact´ eerder mogelijk te maken. Dt is nu gelukt. In een verklaring meldt deze dan ook verheugd te zijn dat contact sporten voor iedereen weer mag.

Samenwerken

“Dit gebeurde vanuit de overtuiging dat het op een verantwoorde wijze zou kunnen. Het lijkt erop dat deze inzet heeft bijgedragen aan de vervroegde versoepeling. Alle convenantpartners en sportschoolhouders die zich in dit proces hebben ingezet willen wij hierbij nogmaals van harte danken,” zegt de VA.

Dat ook het wedstrijd circuit weer opgestart kan worden is voor veel vechtsporters en organisatieren goed nieuws. Ook de lokale events kunnen weer worden gehouden mits men zich aan de regels houdt. De lokale overheden zullen hierop toezien en eventueel handhaven.

“Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen anderhalve meter afstand te worden gehouden,” is nu te lezen op de website van de Rijksoverheid

Bekijk ook

NXT Hoogtepunten: Bijna alle vrouwenkampioenen bij elkaar & nieuwe cruisergewicht kampioen

Enkele dagen na de twee shows, NXT Take Over Stands and Deliver barste het strijdgeweld in de NXT weer los.

🎥 Koek Koek: YouTube bokser speelt vliegtuigje, zaterdag gehaktdag

Jake Paul gaat zaterdag de ring in tegen MMA-vechter Ben Askren

Sneller dan het licht: Tyson Fury toont handsnelheid

Tyson Fury bereidt zich voor op zijn eerste wedstrijd tegen zijn landgenoot Anthony Joshua

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page