Vechtsporter en bekende bank beschuldigd van witwassen 39 miljoen aan drugsgeld Nieuws
Nieuws

Vechtsporter en bekende bank beschuldigd van witwassen 39 miljoen aan drugsgeld

Vechtsporter en bekende bank beschuldigd van witwassen 39 miljoen aan drugsgeld

De op een na grootste bank van Zwitserland wordt beschuldigd van het doorsluizen van geld voor de georganiseerde misdaadfamilies in Bulgarije. Een Bulgaarse vechtsporter en Credit Suisse, worden beschuldigd van het witwassen van $ 39 miljoen aan drugsgeld.

Credit Suisse (de op een na grootste bank van Zwitserland) en een van zijn voormalige werknemers, is aangeklaagd op beschuldiging van het witwassen van $ 39 miljoen aan illegale fondsen. Ook een Bulgaarse bekende vechtsporter is aangemerkt als verdachte.

Drugshandel

De niet bij naam genoemde vechtsporter, een klant van Credit Suisse, zou geld hebben witgewassen dat afkomstig was van Europese cocaïne handel. Zo meld online nieuws site Forbes (lees hier meer).

De vechtsporter kreeg hulp bij het witwassen van een voormalig medewerker van de bank. Die "speciale financiële transacties" heeft opgezet, waaronder onroerendgoed overeenkomsten.

De autoriteiten zeggen dat de handlanger van de vechtsporter bij de bank een bekende van de man was. Ze wordt beschuldigd van bewust witwassen van geld.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws