Vechtsporten zoals Kickboksen zijn sociaal aanvaardbaar geworden - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Vechtsporten zoals Kickboksen zijn sociaal aanvaardbaar geworden

Vechtsporten zoals Kickboksen zijn sociaal aanvaardbaar geworden

Kickboksen en andere vechtsporten wordt steeds vaker mainstream, een duur woord voor acceptatie!

Niet alleen kickboksen maar ook andere vechtsporten zoals het al oude boksen en karate wordt steeds meer geaccepteerd als zijnde een echte sport voor velen. Wij zijn er nog niet maar de goede weg is ingeslagen, de zogenaamde “mainstream” pers pakt het ook steeds beter op en dat doet een vechtsport hart goed. Jaren is er dan ook onze geweest om de sport naar een hoger niveau te tillen.

Een taak voor allen, en zeker voor de vechtsport bonden

Dat niet alleen vechtsporters, trainers, sportscholen en fans een taak hebben de sport nog meer positief te positioneren is een feit. Neem als voorbeeld de bonden deze doen zeer goed werk maar concentreren zich veelal op hun tegen omgeving en leden, echte interactie tussen diverse bonden is er niet. De tijden dat men elkaar letterlijk de tent uit vocht liggen nu wel achter ons,echter lijkt het nog steeds een utopie dat bonden zich verenigen, of zelfs maar met elkaar om de tafel gaan. Let op er komt vast wel eens één overkoepelende vechtsport bond wordt er wel eens beweert, zou mooi zijn maar lijkt voorlopig nog ver weg.

Vechtsporten zoals Kickboksen zijn sociaal aanvaardbaar geworden

De grote vechtsport organisaties nemen het voortouw maar laten wij de lokale ook niet vergeten

Kijk eens naar GLORY, als er een organisatie is die het kickboksen internationaal en in Nederland op de kaart zetten op een positieve manier dan zijn zij het wel. Maar ook een Enfusion die een aantal super goede stappen hebben gezet de afgelopen periode, alleen maar te prijzen en goed voor de sport. Natuurlijk willen wij de lokale organisatoren van events niet overslaan, ook deze gaan steeds professioneler te werk, echter zitten die vaak vast aan diverse bonden, met eigen regeltjes en macht spelletjes. Er zijn voorbeelden dat bepaalde organisatoren van lokale events restricties opgelegd krijgen door een bond, zo van “als die langs komen dan accorderen wij niets”, of “wij willen die en die persoon niet op het gala zien”. Te gek voor woorden, tijd dat dit veranderd. Echter lijken de internationale bonden zich niet te vermoeien met dit soort futiliteiten.

Even terug naar de mainstream acceptatie van de vechtsport

Het is natuurlijk goed nieuws dat de vechtsport steeds breder geaccepteerd wordt. Dit doet menig vechtsport fan, professional en fans hart sneller kloppen. Wij kunnen de namen blijven herhalen van de top vechtsporters echter willen wij niemand overslaan. Maar daar er grote stappen zijn gemaakt si duidelijk. Ook onze Zuider buren uit België merken een positieve wending, zo melde de voorzitter van de Belgische Boks Academie Yamina Zebchine afgelopen week in een interview met de Gazet van Antwerpen; “wij zien een revival van het boksen, het wordt steeds meer sociaal geaccepteerd”. Dit komt doordat er positieve zaken gebeuren en dit heeft voor een positieve boost gezorgd”. Al met al topnieuws  voor de vechtsport.

Zullen de vechtsporten net zo geaccepteerd worden als voetbal?

Het antwoord is simpel, ja dat kan als men de juiste ingrediënten mengt en zorgt dat de uitwassen niet meer voorkomen. Bovendien kiest de jeugd tegenwoordig voor meerdere sporten ipv alleen voetbal bijvoorbeeld, en wordt er zelfs gestimuleerd vanuit sport verenigingen om andere sporten te doen. Ook zie je steeds vaker voetbal clubs die in de winter hun leden op kickboks training of judo laten gaan, er zijn zelfs voorbeelden van hockey clubs die hun leden een vechtspot laten beoefenen. Goede trend en zeker een die zich de aantal jaren zal voortzetten.

 

Bekijk ook

Vechter houdt titel met wilde knock-out! Sublieme Uppercut

Vechter houdt titel met wilde knock-out! Sublieme Uppercut (video)

Deze zette een lowkick in maar werd vrijwel afgestraft door Prikaza.

Glory neemt maatregelen! 'Gedragsregels voor fans en vechters'

Glory Collision 4 maatregelen! ‘Gedragsregels voor fans en vechters’

Voor Glory Collision 4 welke deze zaterdag plaatsvindt in het Gelredome Arnhem

Badr lijnrecht tegenover Overeem: 'Ik domineerde elk gevecht, pas maar op'

Badr lijnrecht tegenover Overeem: ‘Ik domineerde elk gevecht, pas maar op’ (video)

Op de vraag hoe het er zaterdag aan toe zal gaan

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page